IŠČETE:
Z domačim kisanjem zelja in repe se pri nas ukvarja več ljudi, kot jih ti vrtnini prideluje. Izbira teh živil v trgov...
Preberite več >Eno najbolj znanih zgodovinskih dejstev, ki se navajajo o kislem zelju, je, da so ga ladje pomorščaka Jamesa Cooka me...
Preberite več >Čeprav je ponudba kislega zelja in kisle repe v naših trgovinah velika in sta dobre kakovosti, veliko Slovencev prise...
Preberite več >Ko govorimo o kisanju s pomočjo bakterij, ne mislimo na vlaganje kumaric, paprike in rdeče pese v kis, kot bi lahko k...
Preberite več >Hranilna vrednost skisanega zelja ali repe je večja kot pri surovem zelju ali repi. Mlečna kislina, mlečnokislinske b...
Preberite več >Naravni proces kisanja zelja in repe, ki sta imela pred stoletji v naših krajih večji prehranski pomen kot danes, so ...
Preberite več >Da je imelo kisanje zelja in repe na Slovenskem že pred več kot pol tisočletja velik prehranski pomen, pričajo takrat...
Preberite več >S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.