Na leseno podlago v krog oblikujete različne piškote, ki ste jih napekli v teh dneh, dodate rezine posušenih pomaranč, oreškov in začimbe. Nastal bo naraven, a hkrati barvit in dišeč venček.
Za tiste, ki radi pečejo kultno torto pavlovo, bo kot nalašč ta venček s fotografije. Torta pavlova je narejena iz zapečenega beljakovega snega, nadevana s stepeno sladko smetano in okrašena z jagodičevjem. Omenjeno torto v Avstraliji postrežejo pri božični večerji. Priljubljena, zlasti v prazničnem času, je tudi v obliki venčka. Torej, če jo spečete v obliki venčka, okrasite s stepeno smetano in z zamrznjenim jagodičevjem, bo izviren okras na praznični mizi in odlična lahka sladica.
V teh dneh si marsikdo krajša dolge večere s peko raznoraznih piškotov. Če ste se tudi vi lotili te slastne ljubiteljske dejavnosti, lahko iz njih naredite še venček. Lep bo nastal iz ingverjevih piškotov v obliki zvezd, ki jih okrasite z belo glazuro.
Najljubše praznične piškote izdelajte z modelčki v obliki zvezd, jih naložite v obliko venčka in specite. Pečen venček postavite na leseno podlago ali kak drug praznični pladenj. Čeprav gre za naravni venček, naj bo na njem tudi kakšna dekoracija. Posujete ga lahko s sladkornim prahom, nanj pripnete pentljo in dodate nekaj začimb, kot so cimetove palčke, nageljnove žbice in zvezdnati janež za okras.
Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?
S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij,
s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine,
ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo,
da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.