Podeljena sejemska priznanja

15. 5. 2012 | Besedilo: Ba. P.

sejem, Celjski sejem, energija, priznanja

Na celjskem sejmišču, kjer potekajo štirje strokovni sejmi – Energetika, Terotech – Vzdrževanje, Varjenje in rezanje ter Eko –, so podelili sejemska priznanja. Zlata priznanja so prejela podjetja Biomasa, Talum Servis in inženiring, Weld in Eko knjiga.

Prijavljene izdelke in storitve razstavljavcev so ocenile štiri strokovne komisije, ki so podelile komplete zlatega, srebrnega in bronastega priznanja na vseh štirih sejmih.

Sejem Energetika – Izdelke in storitve, ki so jih v izbor prijavili razstavljavci na 16. sejmu Energetika, je ocenjevala tričlanska strokovna komisija pod vodstvom prof. dr. Petra Novaka. Člana sta bila še dr. Jurij Čretnik in Jernej Dolinar.

Zlato priznanje so podelili podjetju Biomasa iz Luč za dvokuriščni kotel na polena in pelete Fröling SP Dual, ki omogoča kurjenje z različno močjo. V njem lahko kurimo različne oblike biomase, med prednostmi pa je komisija navedla še do okolja prijazen vžig uplinjevalnega kotla.

Srebrno priznanje so podelili podjetju Erco international z Vrhnike za ekološko energijsko varčno razsvetljavo Erco Eluma modular. Izdelek je komisijo prepričal z individualno regulacijo osvetlitve z inteligentnimi svetilkami glede na zunanje vplive.

Bronasto priznanje so podelili podjetju Tevel iz Kisovca za prenosni detektor plinov Inep-Z, ki omogoča nadzor atmosfere v rudnikih in drugih eksplozijsko ogroženih prostorih.

Sejem Terotech – vzdrževanje – Izdelke in storitve, ki so jih v izbor prijavili razstavljavci na 15. sejmu Terotech – vzdrževanje, je ocenjevala tričlanska strokovna komisija, ki ji je predsedoval doc. dr. Samo Ulaga, člana sta bila Tomaž Jelenko in Janez Javoršek.

Zlato priznanje so podelili podjetju Talum Servis in inženiring iz Kidričevega za generalno obnovo gravitacijskih nagibnih livnih strojev za litje aluminija. Gre za primer celovite in sistematične obnove livnega stroja z elementi posodobitve v smislu večje zanesljivosti delovanja livnega stroja, vse skupaj pa je plod domačega znanja, so zapisali v obrazložitvi.

Srebrno priznanje so podelili podjetju Vimosa iz Velenja za dvopodročni visokoučinkovit patronski grelec VPG-D fi 16X380 mm 800+800 W. Energijsko učinkovit dvopretočni grelnik omogoča kakovostno ogrevanje orodij, patronska izvedba pa omogoča tudi hitro in preprosto menjavo grelnika.

Bronasto priznanje so podelili podjetju SKF Slovenija iz Ljubljane za set TKGR za ozemljitev gredi elektromotorja. Komisijo je prepričalo dejstvo, da izdelek omogoča poceni in preprosto zaščito pred prehodom električnega toka skozi ležaje.

Sejem Eko – Izdelke in storitve, ki so jih v izbor prijavili razstavljavci na 9. sejmu Eko, je ocenjevala dvočlanska strokovna komisija pod vodstvom Karla Lipiča, članica je bila dr. Marinka Vovk.

Zlato priznanje je komisija podelila podjetju Eko knjiga iz Lukovice za otroške in mladinske knjige o ekologiji, katerih del sredstev od prodaje je namenjen v dobrodelne namene. Otroške in mladinske knjige o ekologiji so pomemben del okoljskega ozaveščanja in izobraževanja mladih. Podjetje na zabaven in razumljiv način otrokom že v vrtcih približa okoljsko tematiko, inovativen pristop pa nadgrajuje še z delom sredstev v humanitarne in dobrodelne namene, piše v obrazložitvi.

Srebrno priznanje je prejelo podjetje Fura iz Murske Sobote za storitev brezplačne menjave prazne baterije za polno na polnilni postaji v sklopu prodaje električnih koles. Po mnenju komisije je promet največji onesnaževalec okolja, ki zmanjšuje kakovost življenja in bivanja, področje razvoja električnih koles pa bo zagotovo pomemben prispevek k novi okoljski in prometni politiki.

Bronasto priznanje je dobilo podjetje Interseroh iz Ljubljane za projekt Vrni embalažo v reciklažo. Projekt sledi strategiji ločenega zbiranja odpadkov in s praktičnimi primeri ozavešča uporabnike, občane in mladino, je zapisano v obrazložitvi.

Sejem Varjenje in rezanje – Izdelke in storitve, ki so jih v izbor prijavili razstavljavci na 5. sejmu Varjenje in rezanje, je ocenjevala dvočlanska komisija pod vodstvom dr. Ivana Polajnarja, član je bil dr. Arpad Koveš.

Zlato priznanje je dobilo podjetje Weld iz Mengša za zaščitni komplet Balder Clean-air chemical 3F BH3 Grand GDS ADC plus. Zaščitna maska je ergonomsko oblikovana, način dovoda prečiščenega zraka pa je inovativen in zanesljiv. Zaščitna maska je domače izdelave, vključno z zaščitnim filtrom na tekoče kristale, po vseh karakteristikah in zahtevanih standardih pa je najboljša na svetu, piše v obrazložitvi.

Srebrno priznanje je dobilo podjetje Varstroj Tovarna varilne in rezalne opreme iz Lendave za robotsko celico za plazemsko in avtogeno obrezovanje kovinskih izdelkov. Izdelek je namenjen za robotizirano obrezovanje in pripravo zvarnih robov različnih vrst materialov, različnih debelin in različnih načinov toplotnega rezanja. Ključna novost predstavljenega sistema je v tem, da se ti dve operaciji, ki se po klasičnem principu izvajata ločeno, v tem primeru izvajata sočasno.

Bronasto priznanje je dobilo podjetje Virs iz Lendave za posebni rešitvi Kemppi Wise & Match. Gre za rešitvi tujega proizvajalca, način implementacije postopkov varjenja po načinu MAG, ki zagotavlja manj napak in večjo ekonomičnost, pa je plod domačega znanja, je zapisano v obrazložitvi.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE