Natečaj Priljubljeni izvajalec

30. 11. 2016 | Besedilo: J. B.

natečaj priljubljeni izvajalec, gradimo, mojstri

Deloindom se kot medijski partner pridružuje projektu iskanja priljubljenega izvajalca, ki poteka na spletnem portalu www.vsestoritve com. Vabimo vas, da ocenite svojega mojstra in pripomorete, da bo izročilo od ust do ust dostopno čim širšemu krogu uporabnikov. Do srede februarja se lahko za posredovanje svoje izkušnje potegujete tudi za Merkurjeve kartice v vrednosti po 100 evrov.

Ko iščemo izvajalce s področja gradnje, obnove in doma, si vsi želimo zanesljive, hitre in ugodne storitve. Da bi si prihranili sitne izkušnje, se najraje zanašamo na priporočila iz kroga ljudi, ki jim zaupamo. Toda med mojstri, načrtovalci in dobavitelji je zdaj specializacija tolikšna, da do zanesljivih informacij ne moremo vedno znotraj prijateljskega kroga. Gotovo imate tudi sami dobre in slabe izkušnje, ki bi bile za marsikoga dobrodošle.

Reference so na področjih, o katerih pišemo v naši prilogi, še toliko pomembnejše, saj se kakovost opravljenega dela in uporabljenega materiala pogosto pokažeta šele čez čas. Medtem ko o frizerjevem mojstrstvu in posluhu za naše želje lahko sodimo takoj, pomanjkljivosti pri montaži radiatorjev, izvedbi fasade ali prekrivanju strehe marsikdaj ugotovimo šele takrat, ko napake razkrije škoda. Po besedah Tomaža Dimnika, soustanovitelja portala www.vsestoritve.com, so želeli z njim prispevati k preglednosti trga, zato so na njem združili na eni strani informacije o vseh izvajalcih v Sloveniji in na drugi ocene in mnenja uporabnikov o kakovosti opravljenih storitev. Iskanje informacij na preverjenih spletnih straneh in uporaba orodij in funkcionalnosti, ki jih omogoča, je po njegovih besedah v Sloveniji čedalje manj domena mlajših generacij, temveč postaja prevladujoč trend.

Oceniti je mogoče 
vse izvajalce v Sloveniji

Pomembno je, da je na portalu mogoče najti tako rekoč vse ponudnike v Sloveniji, in sicer po imenu, ki je registrirano pri Ajpesu, Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve. Več ko bo tistih, ki so pripravljeni izvajalce oceniti na podlagi svojih izkušenj, bolj tehtne bodo ocene, je prepričan sogovornik. Portal bo izvajalcem, ko bodo na podlagi ocen dosegli predpisani kriterij priljubljenosti, podelil certifikate kakovosti, ki bodo oprijemljiva referenca za nove stranke, spomladi pa bo najboljše izmed njih – po posameznih kategorijah – razglasil na javni prireditvi. Certifikat priljubljeni izvajalec bo prejel vsak, ki bo prejel vsaj pet ocen in dosegel povprečno oceno najmanj 4,5.

Kako lahko sami oddate oceno? V projektu Priljubljeni izvajalec, kjer se lahko kot ocenjevalec vsakih štirinajst dni potegujete za Merkurjeve nagrade, lahko sodelujete z oceno v okviru teh kategorij: novogradnja; stavbna oprema in senčila; zaključna dela in adaptacije; inštalacije in ogrevanje ter hlajenje; notranja ureditev; zunanja ureditev; nepremičnine; čiščenje in odstranjevanje madežev; hitra popravila in sanacije; varnost doma. Dejavnosti, izvajalski profili oz. obrtniki so znotraj vsake od teh skupin še natančneje popredalčkani. Ker jih je skupaj več ko 70, vseh na tem mestu ne moremo našteti. Samo za primer: v skupini zaključna dela in adaptacije lahko izvajalca, ki ga želite oceniti, najdete v razdelkih estrihi, izdelava in prenova kopalnic, suhomontažna dela, zaključna gradbena dela, fasade, barvanje fasad in notranja slikopleskarska dela.

Nagrade desetkrat 100 evrov

Ocenjevanje izvajalcev v okviru projekta poteka po spletu, vstopni mesti zanj pa sta naslovnica naše spletne strani www.deloindom.si in spletna stran www.vsestoritve.com, kjer je projektu Priljubljeni izvajalec namenjena podstran z natančnejšimi pojasnili, pravili ocenjevanja in pravili za žrebanje nagrad. Za te se potegujejo vsi, ki bodo izvajalca iz naštetih kategorij ocenjevali med 30. novembrom in 8. februarjem prihodnje leto. Žrebanj bo pet, vsakokrat bomo podelili dve vrednostni kartici podjetja Merkur v višini 100 evrov. Imena nagrajencev bomo objavili 28. decembra, 11. in 25. januarja, 1. februarja in zadnjič, 15. februarja.

Merila za izbiro izvajalcev

Številčni oceni oz. številu zvezdic od 1 do 5 lahko dodate tudi svoj komentar ali razlago, za ocenjevanje pa se morate registrirati. Kot rečeno, so na portalu vsi pri Ajpesu registrirani izvajalci, nekateri pa imajo na njem tudi svoj profil, ki jim omogoča dodatne funkcionalnosti. Oceno lahko oddate vsem izvajalcem, ne samo tistim s profilom. V iskalniku jih iščete po imenu, s katerim so prijavljeni v uradnem registru. Če boste na portalu kot uporabnik oddali tudi zahtevo, naj vam posreduje šest konkretnih ponudb, pa bodo v naboru ponudbe izvajalcev s profilom. Prav s ponudbami je povezano eno najpogostejših napačnih ravnanj Slovencev, ko iščemo izvajalce. Mnogi so še vedno v zadregi, ko je treba povprašati izvajalca za pisni predračun, s popisom dela in materiala vred, potem pa potegnejo kratko in se počutijo kot osmoljenci. Toda ko se odločamo med več izvajalci, lahko ceno, ki je poleg referenc o kakovosti eno najpomembnejših meril za izbiro, primerjamo samo na podlagi enakega popisa. Obsežnejši in bolj zapleten ko je projekt, več informacij moramo imeti kot naročniki. O tem, česa ne gre spregledati, bomo pisali v nizu prispevkov na to temo v prihodnjih številkah: med drugim se bomo posvetili potrebnim kvalifikacijam in certifikatom, ki so jih dolžni imeti izvajalci posameznih strok, pogodbam o sklenitvi posla, odpravljanju reklamacij in predpisom, na katere se kot naročnik lahko oprete v morebitnem sporu. O tem nam lahko pošljete tudi kakšno vprašanje.

KOMENTARJI

Mitja
7. 12. 2016 08:26

Profesionalen, kvaliteten, natančen, prijazen (cela ekipa)

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE