IŠČETE:
Inštitut za oljkarstvo pri ZRS Koper opozarja pridelovalce, naj poleg spremljanja oljčne muhe na feromonski vabi pozo...
Preberite več >Četudi povsem zrele, so oljke, ko jih oberemo, neužitne. Če zagrizemo v svež sadež, ugotovimo, da je silno grenak in ...
Preberite več >Uprava za varno hrano začenja akcijo obveščanja in osveščanja o neozdravljivi bolezni rastlin, ki jo povzroča bakteri...
Preberite več >»Oboje nama daje energijo,« po premisleku Jordan Jakin poveže šport in biodinamično pridelovanje oljk ter obdelovanje...
Preberite več >V Evropi se je razširila bakterija, ki povzroča bakterijski ožig oljk. Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in var...
Preberite več >V Brdih je v zimskih nočeh leta 1929 pokalo kot na fronti. Vztrajnih temperatur pod minus 25 stopinjami Celzija sadna...
Preberite več >Preskuševalci oljčnega olja ocenjujejo vzorce podobno kot degustatorji vina. Če imate možnost pred nakupom olja to po...
Preberite več >Če marsikje v Sloveniji konec oktobra in začetek novembra po nemškem zgledu imenujejo čas krompirjevih počitnic, za P...
Preberite več >Žled pozimi povzroči največ škode v gozdovih in na električni napeljavi, predvsem zato, ker njegova teža povzroča lom...
Preberite več >Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, hrano in okolje je vzorčil 19 vzorcev oljčnih olj. Med drugim so bile v 10 ...
Preberite več >S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.