24. 2. 2011

Luskavica

Suzana po elektronski pošti

Prosim bralce, da mi pomagajo rešiti težavo. Obe s hčerko imava luskavico, največ na lasišču in pod nohti, kjer je zelo moteče. Ali kdo od bralcev pozna kakšno rešitev? Toplo se priporočam za kakršen koli nasvet.

KOMENTARJI

Nastja
24. 2. 2016 13:33

Ponovno prilagam spletno stran za bio konopljino olje - https://www.malinca.si/slovensko-konopljino-olje-250ml.html

Nastja
24. 2. 2016 13:33

Za luskavico je dobro bio konopljino olje, ki ga nudijo na spletni strani Malinca.si - https://www.malinca.si/slovensko-konopljino-olje-250ml.html

Nina M.
13. 2. 2016 15:00

Priporočam to konopljino mazilo: http://zeleni-dotik.si/Na%C5%A1i-izdelki/mazilo-za-laj%C5%A1anje-tezav

Mojca
24. 7. 2012 08:15

Pri luskavici zelo priporočam kremo, ki jo dobite, če pokličete na tel. št. 051 302 089.

Tjaša
18. 7. 2012 12:09

Tudi sama imam luskavico že nekaj let. Trenutno imam mazilo Daivobet, ki zelo pomaga. Vendar takih in drugačnih mazil ni priporočljivo uporabljat več kot 4 tedne in tudi na splošno nisem privrženka takih zdravil. Zato sem se tudi odločila, da spremenim prehrano. Zelo malo kruha (gluten je že tako ali tako škodljiv), nič testenin, samo riž, ker le tega ne vsebuje, ogromno sadja in zelenjave ter pitne vode. Tudi mesu sem se več ali manj odpovedala, nujno jesti ribe (vsaj dvakrat na teden), nič rdečega mesa, le perutnino lahko. Kakšni oreščki so tudi dobri. Nekaj časa sem pila tudi konopljino olje (kakšno leto), vendar izboljšav zaradi njega nisem opazila. Veliko omega 3 in omega 6 maščobnih kislin (kar konopljino olje naj bi imelo, vendar pri meni ni učinka s pitjem). Redno zjutraj na tešče pijem tudi nasičeno raztopino himalajske soli - himalajsko sol uporabljam tudi v prehrani - sem jo zamenjala z navadno soljo. Izogibati se je potrebno alkoholu in kajenju ter mlečnim izdelkom. Luskavica se mi je znatno izboljšala, kar bi pripisala predvsem pravilni prehrani. Bomo videli kako bo v prihodnosti. Posebej pomembno pa je, da se izogibate stresu ter si privoščite (če je le možno) dolg dopust na morju. Lp

Angela z Iga
26. 6. 2012 13:57

Zdravilo za luskavico dobite, če pokličete na tel. št. 041/703 283.

Vesna
4. 6. 2012 08:28

Jaz imam pa neke vrste odgovor na G. Petra (zaradi luskavice). Tudi sama jo imam že polovico svoje starosti. Pred leti sem bila pri dr. Vujasinoviću v Laškem in sem ga vprašala, če lahko delam kot prodajalka na kruhu ali delikatesi pa mi je rekel, da ni ovir. Moraš pa obvezno imeti rokavice, vsaj pred strankami, to pa jih tako ali tako moramo imeti vsi. Drugače pa jih nimamo. Zvečer si pa namaži kremo po rokah (jaz imam Diprosalic) in daj rokavice ali pa zavij v pvc folijo in jih zjutraj odstrani. Ko pa prideš v službo si pa normalno umij roke, ker po tej kremi imaš mastne roke. Ponovi 5 dni in naredi 2 dni premora nato pa lahko ponoviš 5 - 2. Pa uredi prehrano (nič gazirane pijače, mastne in pečene hrane, kar je zelo težko, lahko pa ješ veliko zelenjave). Pa čim manj sekiranja in uživaj, kar se da mirno življenje! Poizkusi, mogoče bo pa kaj boljše.

maja
2. 6. 2012 10:26

Tudi jaz imam luskavico. Probala sem vse mogoče kreme in nič mi ni kaj pomagalo. En dan sem brskala po internetu in zasledila, da za luskavico pomaga, če zavreš 1l vode in vanj dodaš čajno žličko sode bikarbone. Ko se tole ohladi si iz tega nardiš odhladke čez noč. Pomagalo mi je že po enem tednu in tudi izginili so mi rdeči izpuščaji! Nisem morala vrjeti, da to dejansko in resnično pomaga!!

mina
21. 4. 2012 12:45

Vem le to, da se je priporočeno izogibati mleku in mlečnim izdelkom.

Jožica
18. 4. 2012 06:23

Za zdravljenje luskavice J. Majes v knjigi Zdravnik zdravi narava ozdravi predlaga mazilo, pripravljeno iz enakih delov nasled­njih rastlin: korenina moračnika, krvomočnica, hrastovo listje, rmanovi cvetovi, netresk, krvavi mlečnik, list divje jagode. Mazilo lahko kupite ali pa si ga pripravite sami po recepturi, ki jo lahko najdete v navedeni knjigi, če vas to veseli.

Angela z Iga
17. 4. 2012 12:25

Pri luskavici pomaga homeopatsko olje. Dobite ga, če pokličete na tel. št. 041/703 283.

peter
4. 4. 2012 21:18

Tudi jaz imam sum luskavice. Diagnoza navadna luskavica. Je po dlani in na nogah. Zanima me,ali lahko delam s tem kot pek in prodajalec kruha? Ker rokavic ne morem uporabljati pri vsaki stvari. Lp

URŠKA FALLER
8. 3. 2012 09:29

Luskavico se da popolnoma in za vedno odpraviti v roku enega leta. Če so še težave ali pa so se pojavile nazaj, se lahko obrnete name. Lp, Urška. faller.lifestyle.ipt@gmail.com

dunja
20. 1. 2012 07:35

Gospe, ki sprašuje za rešitev težav pri luskavici, bi svetovala olje NEEM. Prav tako se dobi prah rastline NEEM, ki ga pijemo kot čaj, uporabi se zelo majhna količina, ker je zelo grenak, a dobro čisti telo in jetra. Olje Neema je samo za zunanjo uporabo. Dobi se sedaj tudi pri nas v Bio trgovinah. Predvsem pa je potrebno uživati pri hrani dovolj prebiotikov in probiotikov. Več informacij lahko gospa dobi o probiotikih na internetni strani http://www.vivalis.si ali www.avita-katalog.si. Zelo učinkovito razstrupljanje telesa je z oljno terapijo - žvrkljanjem. Uporabi lahko dobro olje pšeničnih kalčkov in že zjutraj na tešče v ustih žvrklja 1 jedilno žlico tega olja 20 minut. Po 20 minutah to izpljune in si dobro umije zobe. Ta postopek izredno čisti kri, kar se bo poznalo tudi na koži. Postopek naj redno izvaja vsaj 1 mesec ali več. Kasneje pa po potrebi. Pozdrav, Dunja

Irenka
6. 12. 2011 07:57

Tudi sama sem približno devet let (v presledkih) bolehala za luskavico. Potem pa sem dobila od gospe Angele »oljček«, in ko sem madeže mazala kakšna dva tedna, je bolezen izginila. Ker sem ga prejela brezplačno, se ji tudi na tej strani lepo zahvaljujem za pomoč in nasvete glede prehrane. Posredujem še tel. št. gospe Angele: 041/703 283!

uroš
20. 10. 2011 06:48

Glede mazila Labolan gel,ga je možno dobiti v Minoritskem samostanu v Olimijah.Možno je tudi, da vam ga pošljejo po pošti.Kontak pa je: "p. Ernest Benko" .

Maja
29. 6. 2011 10:46

Pri težavah z luskavico pomaga konopljino olje. Lahko ga pijemo in se z njim po prizadetih delih tudi mažemo.

URŠKA FALLER
25. 6. 2011 11:04

Luskavica je res izključno posledica nepravilne oziroma neuravnotežene prehrane. Če bi radi rešili to težavo in tudi vaša hči, potem se je temu potrebno malo bolj posvetiti. Človek zase naredi toliko, kolikor se ceni. Pogovorili se boste lahko tudi z ljudmi, ki smo uspešno rešili težavo z luskavico. Kontaktirajte me na telefon 040831629 ali faller.lifestyle.ipt@gmail.com od ponedeljka do petka od 11 do 15 ure. Lep pozdrav, Urška.

Renata
14. 4. 2011 08:42

Tudi sama sem podobno kot gospa Štefka (Delo in dom, 13.4.2011) iskala zdravilo labolan za lajšanje težav z luskavico, pa ga nisem nikjer zasledila. Težave s tem obolenjem pa že nekaj let uspešno omilim z naravnim napitkom na osnovi aloje in dodanimi zelišči. Več informacij na 041 481 378.

Štefk
14. 4. 2011 08:40

Gospo Slavico iz Kamnika, ki je za lajšanje težav z luskavico svetovala zdravilo labolan (Deloindom, 23. februar 2011), prosim, da me pokliče na tel. št. 051/321 230. To zdravilo sem iskala v lekarnah na Hrvaškem, vendar ga pod tem imenom ne poznajo, zato bi jo rada prosila za nasvet.

T_T
2. 3. 2011 20:46

Spoštovana ga. Suzana! Psoriaza je zelo zoprna bolezen, vendar jo lahko obvladujete le, če živite čim manj stresno. Po lastnih izkušnjah, je podobna atopičnemu dermatitisu in izbruhne predvsem v menjavanju letnih časov ter ob izredno stresnih obdobjih. Svetujem vam izogibanje alkoholnih in gaziranih pijač, kajenju. Dobro je nositi lahka oblačila ter ... vzamite si čas zase, za počitnice ob morju (morska klima je dokazano najboljša in ljudje z luskavico poleti običajno nimajo težav) in kadar bo najhuje, mazilo z lokalnimi kortikosteroidi. Vzrok je "znotraj telesa", koža samo odseva vse to. Želim vam vse dobro!

Slavica iz Kamnika
28. 2. 2011 08:14

Tudi sama sem poskusila vse mogoče, da bi si olajšala težave z luskavico, pa mi ni nič pomagalo, potem pa sem na Hrvaškem našla labolan, ki mi je zelo pomagal. Dobi se v lekarnah. Za kuro potrebujete štiri zavojčke, vsak stane osem evrov.

Neva
24. 2. 2011 08:05

Gospe, ki sprašuje za alternativo pri zdravljenju luskavice, sporočamo, da imamo zelo lepe uspehe z uporabo izdelkov iz rjavih alg. Na voljo imamo kapsule biopolym, kremo divinita, razpršilo in raztopino koncentrata alg za kopel. Te izdelke lahko uporabljamo tudi pri drugim tegobah (občutljiva, razdražena koža, putika, artritis, izčrpanost, uravnavanje delovanje ščitnice, razstrupljanje jeter …).

Mojca
24. 2. 2011 08:04

Tudi jaz imam luskavico že vrsto let, pomagam si s hrastovim lubjem. Hrastovo lubje, približno dva do tri kose (velikosti 10 krat pet centimetrov), kuham v petlitrski posodi. Ko vse to vre približno pol ure, ohladim in z lubjem vred zlijem v dovolj veliko posodo, potem pa si v njej namakam noge in si z lubjem odstranjujem otrdelo kožo. Rezultati so vidni že po tednu dni. Veliko sreče!

Rudi
24. 2. 2011 08:01

Bralki, ki išče pomoč pri zdravljenju luskavice, lahko posredujem ugotovitve zdravljenja po principih tradicionalne kitajske medicine. Ta kot vzrok navaja osem različnih zdravstvenih stanj, ki jih je treba opredeliti, da bi lahko predpisali ustrezno zdravilo. Bistveno vlogo igrajo ocena bolnikovega utripa srca, videz bolnikovega jezika, videz sprememb na koži. Luskavice žal ni lahko zdraviti, saj se v proces zdravljenja vključujejo mnoge inštitucije. Zdravljenje po tradicionalni kitajski medicini vključuje zdravilna zelišča tako za uživanje kot v obliki mazila za kožo. Zraven sodijo določena dietna navodila in akupunktura. Za več informacij pišite na skapin.rudi@tcm.si.

Zdenka
24. 2. 2011 08:01

Gospe bi posredovala informacijo, ki sem jo dobila od naše redne stranke v drogeriji, kjer delam. Gospa pravi, da si je luskavico že skoraj pozdravila z rednim mazanjem z mandljevim mlekom od Ilirije. Mleko je po dokaj ugodni ceni, tako da poskusiti ni greh. Kupite ga lahko v drogeriji Tuš in verjetno še kje drugje.

Aleksandra
24. 2. 2011 08:00

Imela sem enake težave z luskavico kot gospa, tudi po drugih delih telesa, ne le po blazinicah prstov. Poskusila sem vse mogoče, pa ni nič zares pomagalo. V lekarni so mi nato priporočili kremo blue cap (proizvajalec je španski, Catalysis) in z učinkom sem resnično zadovoljna. Koža se mi je po uporabi zelo popravila in prizadeti deli se mi že lepo celijo, srbi me tudi ne več. Najbolj mi je bilo pomembno to, da najdem izdelke brez sestavin, ki dolgoročno koži še bolj škodijo. Zdaj uporabljam tudi njihov šampon in gel za prhanje in vse se odlično obnese, jaz pa sem res vesela, ker končno nekaj pomaga. Zelo priporočam!

Barbara
24. 2. 2011 07:59

Gospe svetujem uporabo bio arganovega mila in bio arganovega olja iz nepraženih jedrc. Z oljem se namaže po obrazu, telesu in lasišču. Ne pušča mastnega filma in se lepo vpije v kožo. Svetujem tudi pitje arganovega olja, dve žlici na tešče, za dvig imunskega sistema. Na spletni strani www.argana.si si lahko ogledate članek v reviji Zdravje, kjer je bil objavljen intervju s gospo, ki se ji je po 24 letih težav z luskavico stanje zelo izboljšalo. Arganovo olje vsebuje več kot 80 % mono- in polinenasičenih maščobnih kislin, ki dobro delujejo pri revmatskih in kardiovaskularnih obolenjih, nevtralizirajo proste radikale in ščitijo vezivna tkiva, spodbujajo in aktivirajo kisik v celicah, izboljšujejo možganske zmogljivosti in pozitivno delujejo na jetra in prebavo. Visoka vsebnost linolenske kisline pomaga pri uravnavanju holesterola v krvi.

Ljuba iz Ljubljane
24. 2. 2011 07:59

Luskavica je lahko posledica nepravilne prehrane. Priporočljiva je rastlinska hrana z veliko vitamini in minerali.

Renata
24. 2. 2011 07:58

Ljudje, ki imajo težave z luskavico, naj se izogibajo rdečemu mesu, jedi iz konzerv, močnim začimbam, mlečne izdelke naj uživajo zmerno. Priporoča se pitje konopljinega olja, nepogrešljive pa so omega 3 maščobne kisline.

Več pisem bralcev

 Pošljite nam vprašanje

'Franc' preko spletne strani

Sredstvo za čiščenje pajkov na fasadi

Prosim za nasvet, kako očistiti fasado od pajkov. Hvala. 

Oddajte nasvet >

Irena po elektronski pošti

Podarim mikrovalovno pečico

Če kdo potrebuje mikrovalovno pečico, mu jo podarim. Pokličite na številko 051 209 122.

Oddajte nasvet >

Ksenija po elektronski pošti

Prenosne klime

Pri pospravljanju garaže smo našli tri popolnoma nove prenosne klime, na koleščkih, v originalni embalaži. Imajo funkcijo ventilatorja, vlažilnika,... Več >

Oddajte nasvet >
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE