Denis Kličić

Buče in fižol

Hokaido buča (slika 1). Njena oranžna barva poživi vrt podobno kot ognjič v vrhuncu svojega cvetenja. Srečen sem, ko gledam kako te buče iz dneva v dan rastejo in se debelijo. Zasadim jih v najbolj rodoviten kotiček vrta. Vse ostalo opravijo same. Žena jih najraje uporabi za pripravo kremne juhe. Zraven speče še ajdove palačinke. Nemalokrat jih nareževa tudi na kocke, shraniva v hladilniku in nato tekom tedna porabiva v rižotah, tortiljah in drugih jedeh. Nizki fižol (slika 2). Obiram ga vsak dan, pa mi ga vseeno ne uspe obrati v celoti. Novi stroki zrastejo prehitro. Z izjemo obiranja, z njim praktično ni drugega dela. Vse kar naredim je, da ga zasadim in počakam, da zraste. Žena ga obožuje. Najraje ga pripravi kot solato v kisu in bučnem olju. Na koncu doda še malo narezanega drobnjaka. Cukini bučke (slika 3). Z njimi nimam nič dela, tudi zalivam jih ne. Kljub temu jih obiram praktično vsak dan. Odlične so kot priloga k testeninam, kuskusu in sladkemu krompirju. Žena iz njih naredi tudi veganske polpete. Preostanek nareževa in dava v zamrzovalno skrinjo. V dolgih in mrzlih zimskih dnevih nama bodo prišle prav.

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE