V tokratni številki Delaindom

8. 9. 2015 | Besedilo: Uredništvo Deloindom

vsebina

V tokratni številki priloge Deloindom, 9. septembra 2015, preberite:

V Celju je ta torek vrata odprl 48. mednarodni sejem obrti in podjetnosti, kjer bo do nedelje svojo ponudbo predstavljalo več kot 1500 razstavljavcev iz 38 držav. Organizatorji pravijo, da je vsebina letoš­njega sejma, ki poteka na 65.000 kvadrat­nih metrih površin, še bogatejša in izhaja iz prioritet gospodarstva in države. Predstavljamo Mosove podjetne talente, povzemamo kratke vsebine brezplačnih strokovnih predavanj in svetovanj, ki jih vse dni sejma nudijo energetski svetovalci, ...

V rubriki Odprta vrata tokrat predstavljamo dom, ki živi in se spreminja. Nekaj novega, nekaj prenovljenega starega, nekaj doma narejenega – tako je nastala mešanica izvirnega pohištva in dodatkov, ki ustvarjajo podobo vrstne hiše iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Ta je pred dobrega pol leta postala novi dom družine akademskega kiparja in restavratorja ter oblikovalca lepih predmetov za dom Jerneja Malija.

Pod drobnogled smo vzeli tudi kuhinje in jedilnice. Vloga kuhinje ostaja podobna: središče družinskega dogajanja, ki ni omejeno le na pripravo hrane in prehranjevanje, ampak gre za druženje ob hrani in nasploh skupno preživljanje časa, kadar smo doma. Da bo zadostila tej vlogi, je treba najprej poskrbeti za prostorske in funkcionalne elemente. Razpored dela v kuhinji, tako imenovani trikotnik, ostaja enak, spreminja se v glavnem videz kuhinjskega pohištva. Med opaznejšimi spremembami v zadnjih sezonah je večja uporaba masivnega lesa.

V vrtnem delu priloge pa o tem, zakaj se prehitevanje pri obiranju sadja ne obnese. Medtem ko nas je začetek letošnjega poletja malo prej kot ponavadi obdaril z jagodičjem, je dozorevanje poznejših sadnih vrst po času povprečno. Kljub temu se pred obiralno sezono mnogi ljubiteljski sadjarji sprašujejo, kdaj obrati sadje za ozimnico, da bo v skladišču zdržalo čim dlje in nas razveseljevalo z okusom in aromo. Po nasvete smo se odpravili v poskusni sadovnjak Kmetijskega inštituta Slovenije.

P. S. Naslednja številka priloge Deloindom tokrat izjemoma izide že naslednjo sredo, 16. septembra 2015. Tako bodo ta mesec izšle kar tri številke priloge (9., 16. in 23. septembra).

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE