Prikaz rezi v Mariboru že 12. februarja

10. 2. 2015 | Besedilo: J. B.

rez sadnega drevja, dr. Stanislav Tonjko

Prikazi rezi sadnega drevja so v pomladnem času eden najbolj obiskanih praktičnih prikazov sadjarskih in kmetijskih veščin nasploh. Letos so s termini najbolj pohiteli strokovnjaki Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede – v Botaničnem vrtu Pivola, ki sodi pod okrilje fakultete, bo tako prikaz obrezovanja pečkarjev že ta teden, 12. februarja, popoldne.

Profesionalni sadjarji, ki imajo v nasadih v oskrbi več tisoč dreves, se tako obrezovanja jablan in hrušk, ki so manj občutljive kot koščičarji, lotijo ponekod že decembra, da jim do začetka cvetenja ne zmanjka časa. Ljubiteljskim sadjarjem in začetnikom pa vseeno priporočajo rez v času brstenja dreves, ko lahko veliko laže ločijo rodne od nerodnih poganjkov.

Prikaz obrezovanja pečkarjev (jablan in hrušk) bo tako v sredo, 12. februarja, ob 15.30 pod vodstvom dr. Stanislava Tonjka s katedre za sadjarstvo, in sicer v sadovnjaku botaničnega vrta Pivola na naslovu Pivola 90 a, 2311 Hoče. Lokacijo si lahko ogledate na tem spletnem mestu.

Naslednji termin bo v četrtek, 26. februarja, prav tako ob 15.30 uri, v nasadih Univerzitetnega kmetijskega posestva Pohorski Dvor (Pivola), ko bo dr. Tonjko prikazal obrezovanje koščičarjev (breskev, marelic, sliv in češenj). Prikazi rezi jagodičja, kivija in vrtnic bodo marca.

             

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE