12. 12. 2014

Domači kis

Lidija iz Čemšenika po običajni pošti

Prosim, da mi kdo pove, kako se pripravi dober domač kis. Hvala za odgovore.

KOMENTARJI

Stane iz Trbovelj
22. 12. 2014 09:49

Gospa Lidija je spraševala, kako naj naredi domači kis. Sam ga delam že 35 let in nikoli ne uporabljam kupljenega. Oprana in očiščena jabolka (ni nujno, da so popolnoma zrela) narežemo na čim manjše koščke (lahko jih tudi zmeljemo z mlinom za sadje) in jih damo v plastično vedro (10-litrsko) do polovice, dodamo tri žlice sladkorja in malo kvasa (velikost oreha) ter zalijemo s toplo vodo, toliko da so jabolka v vodi, nato pokrijemo s pokrovko ali gazo. Po dveh dneh bo začela mešanica vreti, se peniti. Od takrat vsak dan mešamo z leseno žlico, in sicer toliko časa, dokler nastajajo pene. Potem dodamo vodo do vrha in pustimo, da se na vrhu naredi tako imenovani klobuk. Bolj na toplem ko bo vedro, prej bo kis skisan (približno 20 dni). Potem kis pokusite, in ko se vam zdi dovolj kisel, ga odcedite in nalijte v steklenice. Te postavite v temo, na hladno. Zdržale bodo več let. Če boste jabolka kisali v večjem vedru ali čebru, vse sestavine sorazmerno povečajte. Pa dober tek.

Več pisem bralcev

 Pošljite nam vprašanje

'Franc' preko spletne strani

Sredstvo za čiščenje pajkov na fasadi

Prosim za nasvet, kako očistiti fasado od pajkov. Hvala. 

Oddajte nasvet >

Irena po elektronski pošti

Podarim mikrovalovno pečico

Če kdo potrebuje mikrovalovno pečico, mu jo podarim. Pokličite na številko 051 209 122.

Oddajte nasvet >

Ksenija po elektronski pošti

Prenosne klime

Pri pospravljanju garaže smo našli tri popolnoma nove prenosne klime, na koleščkih, v originalni embalaži. Imajo funkcijo ventilatorja, vlažilnika,... Več >

Oddajte nasvet >
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE