23. 2. 2011

Kruh iz polnozrnate moke

Nada iz Ljubljane po običajni pošti

Ali mi kdo lahko svetuje, kako naj spečem kruh iz polnozrnate moke, da se ne bo drobil?

KOMENTARJI

Lucija iz Ljubljane
23. 2. 2011 16:00

Navajam recept dr. Dražigosta Pokorna: 0,9 do 1 kg polno mlete pšenične moke, 10 žlic pšeničnih zrn, 2 zavitka suhega kvasa ali 3 do 4 dag svežega kvasa, 1,5 dag soli, 4 žlice medu, žlica olja. Pšenična zrna tri ure namakamo v mlačni vodi. Kvas damo v 1/4 l mlačne vode in pustimo, da vzhaja. Nato dodamo olje, 0,5 l mlačne vode, 0,5 kg moke in premešamo. Na koncu dodamo še sol. Pustimo stati 30 minut pri temperaturi okoli 30 stopinj Celzija. Potem dodamo drugo polovico moke in pšenična zrna ter dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo naj vzhaja do dvakratnega obsega, nato ga spet pregnetemo in oblikujemo dva ali tri hlebčke. Hlebčke damo v pomaščene modelčke in jih pustimo spet vzhajati. Pečemo 50 minut pri 175 stopinjah Celzija.

Več pisem bralcev

 Pošljite nam vprašanje

Milan po elektronski pošti

Priloga Odprta kuhinja

Iščem OK, prilogo Nedela, od vključno 2016 do vključno 2019. Lahko posamezni letnik, a kompleten. Ljubljana, okolica. Hvala. 041 950 504

Oddajte nasvet >

'majda' preko spletne strani

Smetnjak žaba

Iščem smetnjak žabo, kakršni so bili včasih po Ljubljani. Tel.031 450 825

Oddajte nasvet >

'Peter' preko spletne strani

Iščem odvečne knjige in garmofonske plošče

Imate odvečne knjige ali gramofonske plošče, ki vam delajo napoto v vašem stanovanju? Ne zavrzite jih! Podarite jih. Pokličite, pride... Več >

Oddajte nasvet >
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE