23. 2. 2011

Kruh iz polnozrnate moke

Nada iz Ljubljane po običajni pošti

Ali mi kdo lahko svetuje, kako naj spečem kruh iz polnozrnate moke, da se ne bo drobil?

KOMENTARJI

Lucija iz Ljubljane
23. 2. 2011 16:00

Navajam recept dr. Dražigosta Pokorna: 0,9 do 1 kg polno mlete pšenične moke, 10 žlic pšeničnih zrn, 2 zavitka suhega kvasa ali 3 do 4 dag svežega kvasa, 1,5 dag soli, 4 žlice medu, žlica olja. Pšenična zrna tri ure namakamo v mlačni vodi. Kvas damo v 1/4 l mlačne vode in pustimo, da vzhaja. Nato dodamo olje, 0,5 l mlačne vode, 0,5 kg moke in premešamo. Na koncu dodamo še sol. Pustimo stati 30 minut pri temperaturi okoli 30 stopinj Celzija. Potem dodamo drugo polovico moke in pšenična zrna ter dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo naj vzhaja do dvakratnega obsega, nato ga spet pregnetemo in oblikujemo dva ali tri hlebčke. Hlebčke damo v pomaščene modelčke in jih pustimo spet vzhajati. Pečemo 50 minut pri 175 stopinjah Celzija.

Več pisem bralcev

 Pošljite nam vprašanje

'Marika' preko spletne strani

Izgubljen kontakt

'Prosim, če se mi javi gospa iz Kočevja, ki bi potrebovala volno, prejice in ostanke blaga za vezenje! Kontaktirali sva nov/decembra 2023. Moj tele... Več >

Oddajte nasvet >

Milena po elektronski pošti

Gramofonske plošče

Če iščete stare gramofonske plošče naših narodnozabavnih ansamblov (Avsenik itd.) sporočam, da sem dobila v last veliko plošč iz let 1965 - 2000 in... Več >

Oddajte nasvet >

Emil po elektronski pošti

Pomoč prostovoljcev

Potrebujem pomoč prostovoljcev pri delu.Sem starejši upokojenec in invalid iz Dolenjske. Pomoč potrebujem na domačiji, ker me čas prehiteva. Delo b... Več >

Oddajte nasvet >
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE