6. 10. 2011
Shranjevanje zelišč
Katja preko spletne strani
Letos sem v lončkih na balkonu pridelala kar nekaj zelišč (meto, pehtran, baziliko, rožmarin), sedaj pa me zanima, kako jih shraniti - jih je bolje posušiti ali zmrzniti? Je denimo pehtran bolje zmrzniti cel ali narezan?
KOMENTARJI
Ksenija
7. 12. 2011 09:15
Jaz zamrznem cel pehtran in ga potem, ko ga rabim, narežem.
Tomaž
30. 11. 2011 10:14
Zelišča najpogosteje posušimo in shranimo v steklenih kozarcih, ki se nepredušno zapirajo. Tista, ki jih nameravamo dodajati juham in omakam, pa lahko sveža vlagamo v sol (plast soli, nato plast zelišča itn.) in kozarec shranimo v hladilnik. Juhe v tem primeru ni treba še posebej soliti, drugače bo preslana. Če baziliko sušimo, obledi in porjavi, vložena v sol pa ohrani lepo zeleno barvo.
Več pisem bralcev
'Franc' preko spletne strani
Sredstvo za čiščenje pajkov na fasadi
Prosim za nasvet, kako očistiti fasado od pajkov. Hvala.
Irena po elektronski pošti
Podarim mikrovalovno pečico
Če kdo potrebuje mikrovalovno pečico, mu jo podarim. Pokličite na številko 051 209 122.
Ksenija po elektronski pošti
Prenosne klime
Pri pospravljanju garaže smo našli tri popolnoma nove prenosne klime, na koleščkih, v originalni embalaži. Imajo funkcijo ventilatorja, vlažilnika,... Več >
Ne spreglejte
Joža iz Uršnih sel po običajni pošti
Švedska grenčica
Mariborske lekarne že dlje časa nimajo na zalogi suhe snovi za pripravo švedske grenčice, češ da je ne pripravljajo več. Iz Avstrije sem dobila nek... Več >