6. 10. 2011
Shranjevanje zelišč
Katja preko spletne strani
Letos sem v lončkih na balkonu pridelala kar nekaj zelišč (meto, pehtran, baziliko, rožmarin), sedaj pa me zanima, kako jih shraniti - jih je bolje posušiti ali zmrzniti? Je denimo pehtran bolje zmrzniti cel ali narezan?
KOMENTARJI
Ksenija
7. 12. 2011 09:15
Jaz zamrznem cel pehtran in ga potem, ko ga rabim, narežem.
Tomaž
30. 11. 2011 10:14
Zelišča najpogosteje posušimo in shranimo v steklenih kozarcih, ki se nepredušno zapirajo. Tista, ki jih nameravamo dodajati juham in omakam, pa lahko sveža vlagamo v sol (plast soli, nato plast zelišča itn.) in kozarec shranimo v hladilnik. Juhe v tem primeru ni treba še posebej soliti, drugače bo preslana. Če baziliko sušimo, obledi in porjavi, vložena v sol pa ohrani lepo zeleno barvo.