6. 10. 2011
Shranjevanje zelišč
Katja preko spletne strani
Letos sem v lončkih na balkonu pridelala kar nekaj zelišč (meto, pehtran, baziliko, rožmarin), sedaj pa me zanima, kako jih shraniti - jih je bolje posušiti ali zmrzniti? Je denimo pehtran bolje zmrzniti cel ali narezan?
KOMENTARJI
Ksenija
7. 12. 2011 09:15
Jaz zamrznem cel pehtran in ga potem, ko ga rabim, narežem.
Tomaž
30. 11. 2011 10:14
Zelišča najpogosteje posušimo in shranimo v steklenih kozarcih, ki se nepredušno zapirajo. Tista, ki jih nameravamo dodajati juham in omakam, pa lahko sveža vlagamo v sol (plast soli, nato plast zelišča itn.) in kozarec shranimo v hladilnik. Juhe v tem primeru ni treba še posebej soliti, drugače bo preslana. Če baziliko sušimo, obledi in porjavi, vložena v sol pa ohrani lepo zeleno barvo.
Več pisem bralcev
France po elektronski pošti
Netresk in agave
Brezplačno oddam večjo količino netreska, več agav, šivalni stroj v omarici in starinsko omaro za obleke. Informacije na telefonu 041574292.
'Gorazd' preko spletne strani
Iščem starejše igrače
Živjo,iščem in zbiram starejše igrače iz 80-ih ali začetka 90-ih, akcijske figure, kot so Masters of the universe (He-man), Transformers in vse, ka... Več >
Vladimir po elektronski pošti
Skrilavci za cokel
Spoštovani,zaradi manjše adaptacije hiše potrebujem nekaj skrilavcev za cokel. Če jih kdo ima, pa jih ne potrebuje, naj me prosim kontaktira na tel... Več >
Ne spreglejte
Joža iz Uršnih sel po običajni pošti
Švedska grenčica
Mariborske lekarne že dlje časa nimajo na zalogi suhe snovi za pripravo švedske grenčice, češ da je ne pripravljajo več. Iz Avstrije sem dobila nek... Več >