6. 10. 2011

Shranjevanje zelišč

Katja preko spletne strani

Letos sem v lončkih na balkonu pridelala kar nekaj zelišč (meto, pehtran, baziliko, rožmarin), sedaj pa me zanima, kako jih shraniti - jih je bolje posušiti ali zmrzniti? Je denimo pehtran bolje zmrzniti cel ali narezan?

KOMENTARJI

Ksenija
7. 12. 2011 09:15

Jaz zamrznem cel pehtran in ga potem, ko ga rabim, narežem.

Tomaž
30. 11. 2011 10:14

Zelišča najpogosteje posušimo in shranimo v steklenih kozarcih, ki se nepredušno zapirajo. Tista, ki jih nameravamo dodajati juham in omakam, pa lahko sveža vlagamo v sol (plast soli, nato plast zelišča itn.) in kozarec shranimo v hladilnik. Juhe v tem primeru ni treba še posebej soliti, drugače bo preslana. Če baziliko sušimo, obledi in porjavi, vložena v sol pa ohrani lepo zeleno barvo.

Več pisem bralcev

 Pošljite nam vprašanje

'Marika' preko spletne strani

Izgubljen kontakt

'Prosim, če se mi javi gospa iz Kočevja, ki bi potrebovala volno, prejice in ostanke blaga za vezenje! Kontaktirali sva nov/decembra 2023. Moj tele... Več >

Oddajte nasvet >

Milena po elektronski pošti

Gramofonske plošče

Če iščete stare gramofonske plošče naših narodnozabavnih ansamblov (Avsenik itd.) sporočam, da sem dobila v last veliko plošč iz let 1965 - 2000 in... Več >

Oddajte nasvet >

Emil po elektronski pošti

Pomoč prostovoljcev

Potrebujem pomoč prostovoljcev pri delu.Sem starejši upokojenec in invalid iz Dolenjske. Pomoč potrebujem na domačiji, ker me čas prehiteva. Delo b... Več >

Oddajte nasvet >
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE