V Spodnji Šiški raste nova soseska

25. 9. 2017

Belle vie Tivoli so poimenovali novo stanovanjsko sosesko, ki bo kmalu zrasla v ljubljanski Šiški. Čeprav so se gradbeni stroji šele dobro ogreli, je večina stanovanj v novi soseski že prodana. Na voljo so samo še trije tripleksi in šest poslovnih prostorov, sporočajo iz nepremičninske agencije Stoja Trade.

Lokacija ima brez dvoma ključno vlogo pri nepremičninskem poslu, zato morda niti ni nenavadno, da so stanovanja v novi ljubljanski prestižni soseski tako rekoč razprodana. »Ponudba kakovostnih nepremičnin v Ljubljani je še vedno premajhna, da bi zadostila povpraševanju,« pravijo v nepremičninski agenciji Stoja Trade. Njena ekipa je namreč v rekordno hitrem času prodala vsa stanovanja v novi soseski Belle vie Tivoli v ljubljanski Šiški, natančneje v Spodnji Šiški, nedaleč od mestnega središča. »Za zdaj imamo na voljo samo še tri luksuzne triplekse in šest poslovnih prostorov ter parkirna mesta,« so nam pojasnili v agenciji Stoja. Nova soseska bo med Frankopansko ulico na jugu, Medvedovo cesto na vzhodu, Žibertovo ulico na severu in Gubčevo ulico na zahodu. Širše območje ima pretežno stanovanjski značaj, zato bo novi kompleks obstoječo namembnost smiselno dopolnjeval.

Prestižni Belle vie Tivoli

Ne le ime soseske, tudi njena arhitekturna zasnova priča o tem, da se njenim novim prebivalcem obeta lepo življenje. Karejsko zasnovan kompleks je povzet po vzorcih iz neposredne bližine ob Ruski ulici. Vhodi v objekt so orientirani na obodne ceste. Večstanovanjski del objekta je dostopen po desetih ločenih vhodih z vetrolovi, stopnišči in dvigali (od A do J). Vhodi lokalov so na Medvedovo cesto. Uvoz v garažo in izvoz iz nje je predviden s Frankopanske ulice.

Objekt, ki ima pridobljeno energetsko izkaznico razreda B1, bo vseboval garažo v treh kleteh, poslovne prostore v pritličju ob Medvedovi cesti in stanovanja od visokega pritličja do terasnih etaž. V notranjosti soseske je zasnovan skupen atrij, ki je ozelenjen z drevesi in opremljen z otroškim igriščem, peš potmi in klopmi. Ob Frankopanski ulici je predvidena ureditev drevoreda. Delno ozelenjene so tudi ravne strehe objektov, ki so zasnovane deloma kot skupne, deloma kot zasebne terase zgornjih stanovanj. Predvidenih je 195 stanovanj in 6 lokalov, ki jih je možno med seboj združevati, ter 510 parkirnih mest – od tega 500 v treh kletnih garažah, dostopnih po uvozu s Frankopanske ulice in 10 zunanjih enostranskih bočnih parkirnih mest ob Frankopanski ulici.

Tripleks se predstavi

Kot smo že uvodoma zapisali, so na voljo še trije petsobni tripleksi, ki so na terasni etaži in imajo dobrih 217 kvadratnih metrov uporabne stanovanjske površine v treh etažah, pri čemer je zgornja zasnovana kot zasebna strešna terasa s tlakovanim in zelenim delom ter vetrolovom kot izhodom nanjo. Spodnje etaže tripleksov imajo svoje terase delno prekrite s sistemom pergol in zastekljenih nadstrešnic. Velikosti teras – zunanjih površin se razlikujejo med ponujenimi tripleksi in merijo od 176 do 274 kvadratnih metrov. Tako tripleks stanovanja vključno s shrambo v kleti merijo od 409,78 do 503,19 kvadratnega metra. V notranjih stanovanjskih prostorih je razen v kopalnicah, sanitarijah in utilitijih, kjer so talne keramične ploščice, položen gotov dvoslojni lakiran hrastov parket.

Arhitekti so triplekse zasnovali tako, da je delitev na dnevno in nočno cono jasna – dnevni je namenjena prva etaža, nočni pa druga. Obe etaži imata tudi sanitarije – stranišče v prvi in dve kopalnici v drugi. Svetla višina stanovanj je 265 cm, razen kopalnic, ki imajo višino minimalno 250 cm. Spalnice so opremljene z garderobnimi prostori, ki nadomeščajo klasične omare.

Tako kot vsa stanovanja v objektu so tudi tripleksi ustrezno prezračevani ter izolirani toplotno, zvočno in proti vlagi. Za prezračevanje skrbi sistem lokalnega higrosenzibilnega kontroliranega prezračevanja, ki ustreza nizkoenergijskim standardom. S takšnim sistemom lahko stanovanje nenehno nadzorovano prezračujemo in preprečimo vse neprijetnosti, ki nastanejo kot posledica zaprtega in neprezračenega stanovanja. Prav tako je pripravljena tudi inštalacija za kasnejšo vgradnjo naprav za hlajenje »split« izvedbe. Prostori in sanitarna voda pa se ogrevajo po vročevodu, ki velja za najbolj gospodarno obliko. Prav tako so prostori opremljeni z vso potrebno infrastrukturo – električnimi in telekomunikacijskimi vodi. V stanovanjih je predvidena določena stopnja avtomatizacije z možnostjo daljinskega upravljanja, in sicer avtomatsko upravljanje ogrevanja, razsvetljave in senčil. Namen avtomatizacije je zagotovitev višjega bivalnega udobja in izboljšanje energijske učinkovitosti stanovanja.

Priložnost za dober posel

Poleg treh tripleksov je na voljo še šest poslovnih prostorov, ki so v pritličju objekta in gledajo na Medvedovo cesto. Dva lokala merita dobrih 115 kvadratnih metrov, preostali štirje pa skoraj 79 kvadratnih metrov, vsem pa pripada še nekaj kvadratnih metrov shrambe v kleti. Poslovni prostori omogočajo tudi medsebojno povezovanje. Zagotovo je nakup lokala v praktično razprodani novi soseski, kjer bo živeli približno 500 novih stanovalcev, dobra priložnost za razvoj posla. Ker v tem delu Šiške manjka storitvenih dejavnosti, je potencialnih strank bistveno več, saj mednje sodijo tudi vsi okoliški prebivalci, konkurence pa praktično ni. »Glede na naše dolgoletne izkušnje in želje strank, s katerimi sodelujemo, vemo, da so najbolj zaželeni lokali v takih soseskah lekarne, drogerije, raznovrstni saloni, denimo frizerski ali kozmetični, pa tudi zobozdravstvena ordinacija, čistilnica, pekarna in seveda kakšna kavarna,« sklene Zoran Đukić, direktor agencije Stoja.

www.stoja-trade.si

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE