
Ima verigo "ničodpadkovnih" restavracij Greenhouse, v katerih vse ostanke predelajo kompostni deževniki, kompost pa uporabijo za sajenje zelenjave na strešnem vrtu. Gostom prinesejo na mizo vedra za hlajenje šampanjca, narejena iz starih motornih cilindrov, urin rednih strank pa zbirajo kot dobrodošlo gnojilo za polja oljne ogrščice. Joost Bakker namreč načrtuje energijsko oskrbo naslednje restavracije v verigi z biogorivom, pridobljenim iz nje. Izračunal je, da urin 25 oseb zadostuje za gnojenje hektara oljne ogrščice.
Pročelje ene od restavracij predstavljajo lončki z zasajenimi jagodami; tudi zaradi njih je Bakker kmalu obveljal za zgled trajnostnega ravnanja.
Hiša "zbiralca smeti" v bližini Melbourna, v kateri živi z ženo in tremi hčerkami, ima na pročelju 11.000 lončkov jagod, vpetih v zarjavelo armirano železo. Notranja oprema je v skladu z njegovo filozofijo ponovne uporabe.
Joost Bakker v času brez dežja zaliva ozelenjeno fasado z enkrat že uporabljeno vodo. Okoli nje se širi osvežilni vonj po meti, ki je posajena v lončke. Poročajo, da ti poslopje tudi hladijo.