23. 2. 2011

Glivice

Jožica iz Idrije po običajni pošti

Ali kdo od bralcev pozna kakšno zdravilo proti glivicam za nohte na nogi?

KOMENTARJI

Slovenija
27. 7. 2014 20:24

Toliko različnih nasvetov, ampak kateri je pravi?

Nejc iz Ljubljane
8. 10. 2012 11:58

Darinki svetujem orehovo tinkturo za odpravo glivic na nohtih. Prispevek sem si ogledal na youtubu, kjer je pod naslovom Ali ste že začeli odpravljati glivice na nohtih? natančno opisan postopek za izdelavo tinkture. Sam sem jo naredil in rezultat je naravnost neverjeten. Stanje se izboljšuje iz dneva v dan. Pred tem sem poskusil veliko izdelkov in nobeden ni bil tako učinkovit. Poskusite in ne bo vam žal.

Jože iz Velenja
5. 10. 2012 06:34

Pušpan je učinkovit uničevalec virusov in glivičnih obolenj. Deset do petnajst minut naj vre 20 gramov lističev. Ko se prevretek ohladi, v njem namakamo prste in ponavljamo, dokler se stanje ne normalizira.

Ivan
4. 10. 2012 07:30

Gospe Darinki bi svetoval glede glivic na nohtih. Sam sem si jih uspešno odpravil s hrastovim lubjem. Noge naj 10 dni (po 15 minut) namaka v prevretku hrastovega lubja.

Ivica
3. 10. 2012 12:02

Glivice na nohtih najlažje odpravite tako, da na umite in posušene nanašate olio tea tree (olje čajevca) proizvajalca Just (Švica), ki se dobi pri nas prek njihovih zastopnikov. Uporabite lahko tudi kremo tea tree za vzdrževanje oziroma nego. Če potrebujete številko posrednika za nakup preparatov, pokličite na tel. št. 041/753 404.

tomaz
18. 4. 2012 08:55

Sam sem imel probleme z glivicami na nohtih in sem začel uporabljati neke kapljice Ungusian (ali nekaj podobnega), ki sem jih dobil v Centru Pedimed (http://www.pedimed.si). Stanje se je izboljšalo, vendar sem moral res mesece in mesece si mazati 2x na dan. Verjetno bi bilo bolje, če bi se oglasil pri njih na pregledu. :)

janko
8. 3. 2012 20:08

Sam sem najprej uporabljal več vrst zdravil, ki jih je predpisal zdravnik, toda po določenem času so se glivice spet pojavljale in klasična medicina ni več uspešno pomagala. Odločil sem se za sušenje nog z fenom po vsakem umivanju nog - posebno med prsti in po tednu dni ni bilo več glivic in zoprnega občutka med prsti. S to metodo že več kot pet let nimam problema z glivicami na nogah!

Eugenija Car
19. 7. 2011 16:18

Če ne gre drugače in če Vaša lekarna ne prodaja Spitaderma dermalnega razpršila, si noge namakajte v raztopini domestosa.

tessa
12. 7. 2011 17:41

Zelo dobre izkušnje in koristni odgovori. Pomaga tudi vtiranje tinkture divjega kostanja. Mnogim ta tinktura pomaga tudi pri herpesu, skoraj vseh težavah z ožiljem, oteklinah mišic, žil in limfe. Priporočljivo je tudi razkisati organizem z bolj alkalno prehrano, oziroma paziti na uravnoteženo kislo-bazično prehrano in pa skrbeti za čiste, suhe noge ......... LP

URŠKA FALLER
25. 6. 2011 10:56

Glivice se pojavijo, ko pade imunski sistem. Povsod, tudi doma, se glivice razvijajo v vlažnem okolju, ampak dobi jih le tisti, ki nima dobrega imuskega sistema in se zato njegovo telo ne more ubraniti. Ni potrebno, da pade celoten imunski sistem, lahko manjka le določenih mikroelementov ali antioksidantov ali omege 3. To ni noben problem. Popravite si ga lahko v mesecu dni. Malo poglejte kaj jeste, dajte ven preveč sladko, preveč mastno, preveč slano, čim manj mlečnih izdelkov, ki radi nase privlačijo glivice in čim manj mesa, raje ribe, čim manj predelanih oz pripravljenih jedi. Pojdite k pedikerju, da očisti celotno območje nohtov in tudi odstrani odvečno odmrlo kožo z drugih delov podplatov. Jejte čim bolj uravnoteženo, z dovolj vlakninami in spijte najmanj 1 l vode, navadne vode ali nesladkanega zeliščnega čaja, najbolje termojetiksa, na 25kg telesne teže. Če ne veste čisto kako in kaj, me lahko kontaktirate ali na telefon 040831629 ali mail faller.lifestyle.ipt@gmail.com, od ponedeljka do četrtka od 11 do 15h. Lep pozdrav, Urška.

Tone
23. 2. 2011 15:31

Pojdite k osebnemu zdravniku, pokažite mu nohte in ga prosite za tri- do štirimesečno kuro z zdravilom atifan. Doma potem dobro odstranite zaroženine na koži, temeljito očistite kožo na stopalih, med prsti, nohte, za nohti in vdolbine od nohtih. Stopala zvečer namakajte nekaj minut v mlačnem kisu za vlaganje (ni ga treba redčiti). Pustite, da večina kisa odteče, in potem obujte na še mokra stopala debele nogavice, najbolje bombažne. Te nogavice imejte obute, dokler ne izgine vonj po kislem oziroma dokler se ne umažejo. Namakanje na začetku ponavljajte vsakih nekaj dni. Ko večina glivic izgine, zadostuje namakanje po vsakem kopanju ali prhanju. Če so glivice že kje ranile kožo, te rane ob stiku s kisom vsaj na začetku zelo skelijo, a se po delovanju kisa hitro celijo. Zdrava koža prenese kis brez težav; nekaj dni po namakanju ima lahko celo izboljšan videz.

Ana iz Domžal
23. 2. 2011 15:31

Noge namakajte 15 minut in osušite. Vzemite tanek, vendar ne oster predmet in skopljite izza nohta, kar so glivice nadrobile. Nato namočite vato ali blazinico iz gaze v kis, lahko tudi močnega za vlaganje, dajte na prst, čez pa polivinilasto vrečko in še nogavico. Ker se glivice borijo, kmalu začne boleti. Ko ne morete več prenašati, odstranite vse s prsta. Postopek ponavljajte toliko časa, da glivice izginejo. Recept sem preverila na lastni nogi.

Emil iz Trzina
23. 2. 2011 15:31

Gospa Jožica, glivice lahko uspešno odstranite z razkužilom spitaderm, ki ga prodajajo v vsaki lekarni. Z njim pokapajte porezane in čiste nohte dvakrat do trikrat na dan. Razkužite tudi vse predmete, ki ste jih pri tem uporabljali. Uspeh ne bo izostal, meni je pomagalo in to lahko priporočim vsem s podobnimi težavami.

Nives
23. 2. 2011 15:30

Glivice na nohtih odpravimo tako, da gremo k zdravniku in ga prosimo za recept za tablete lamisil (obstaja tudi mazilo, ki pa še zdaleč ni tako učinkovito). Zdravniki kar pozabijo na te tablete in jih ne predpisujejo. V 99 odstotkih delujejo – treba pa jih je jemati vsak dan tri mesece, to vem iz lastne izkušnje.

Niko iz Domžal
23. 2. 2011 15:28

Po vsakodnevnem discipliniranem umivanju nog ter kopeli morate vedno skrbno obrisati vso vlago med prsti in večkrat postriči nohte. Tako preprečite rast zanohtnice in onemogočimo legla glivic. Razpokano kožo na stopalu, med prsti in za nohti na tanko večkrat na dan namažite s kremo traumeel, ki jo lahko brez recepta kupite v vsaki lekarni v Avstriji ali Italiji. Starih čevljev ne nosite več, najbolj primerne nogavice pa so volnene.

Iva iz Ljubljane
23. 2. 2011 15:27

Kupite eterično olje čajevca in si z njim dvakrat na dan namažite noht. Sama sem nadlogo pozdravila s tem.

Darinka
23. 2. 2011 15:27

Glivice na nohtih na nogah se zagotovo pozdravijo samo z zdravili. Prosite svojega zdravnika, naj vam napiše recept za tablete atifan ali lamisil. Tri mesece jemljete tableto na dan in uspeh je zagotovljen. Prej sem se mazala z več mazili – Atifan, Lamisil in drugimi –, pa ni bilo nobenega uspeha, zdaj pa je končno uspelo. Hvala moji zdravnici!

Danica
23. 2. 2011 15:26

Od pedikerke sem dobila ime zdravila sporanox, nato pa mi je zdravilo predpisala zdravnica. Še danes sem ji hvaležna. Že popolnoma izginuli nohti so se mi popolnoma obnovili. Zdaj si mažem nohte z mešanico biološkega jabolčnega kisa in prekuhane vode v razmerju 1 proti 2. Ta nasvet sem prebrala v Deloindom, in ga tudi sama priporočam.

Špela
23. 2. 2011 15:26

Glivice odpravi namakanje v sveže iztisnjenem limoninem soku. Podplate namakajte v njem vsaj deset dni približno 15 minut na dan. Potem nogo samo osušite. Mi smo to počeli zvečer in nismo dajali nogavic na noge čez noč. Po dveh letih različnih neuspelih poskusov (tudi z mazili, predpisanimi od zdravnika) smo sinu pozdravili kožo. Koža se po tem postopku počasi obnovi približno v treh tednih. Ko sem se o tem pogovarjala z neko znanko, mi je povedala, da ji je enako svetovala celo pediatrinja.

Joža iz Laz
23. 2. 2011 15:25

Posredujem nasvet gospe Jožici iz Idrije. Sama sem imela hudo bolan noht, dobesedno je izginjal. Prisluhnila sem kolegici, posegla po ognjičevi tinkturi, ki si jo zdaj pripravljam sama, in noht se je kmalu pozdravil. Zrasel je nov in izpodrinil starega. Pripravila sem si vročo kopel iz dveh tretjin vode in tretjine ognjičeve tinkture, katere osnova je tropinovec. V kopeli sem namakala prst z obolelim nohtom, to večkrat ponovila in bolezen se je ustavila. Na enak način ustavimo začetek zanohtnice ali vnetje zaradi vraščenega nohta. Le vztrajni moramo biti in ponavljati postopek. Ognjičevo tinkturo hranim v izpraznjenih stekleničkah od pršil, razkužil in podobno. Po vsaki pedikuri si nohte dobro poprham s tinkturo.

Mojca
23. 2. 2011 15:24

Sama sem se otepala smrdečih in bolečih glivic na rokah (natančneje za nohti obeh prstancev) skoraj šest let! Večkrat sem bila pri dermatologu, prestala več kur z »ustreznimi« zdravili, se lakirala s pregrešno dragim lakom, ki so ga predpisali zdravniki, preizkusila več domačih receptur … Žal vse brez uspeha. Potem pa sem posegla po izdelku nail repair, ki je videti kot debel flomaster. Neverjetno, v treh tednih je bilo vseh težav konec in zrasla sta mi cela nohta, ki so ju prej več kot polovico požrle glivice. To je moja dolga in končno dobljena bitka z glivicami, zato ta izdelek, ki se ga dobi v lekarni, toplo priporočam!

Rebeka
23. 2. 2011 15:20

Bralki, ki ima težave z glivicami, priporočam, da si obolelo mesto čisti z milom, ki vsebuje koloidno srebro. Sama sem imela težave z nohti na rokah, po šestih mesecih pa sem končno našla rešitev. Po uporabi mila mi je tudi izginila bradavica, ki sem jo imela že dalj časa.

Katarina
23. 2. 2011 15:20

Bralcu oziroma bralki, ki ima težave z glivicami, svetujem, naj noge namaka v kopeli iz hrastovega lubja. Dobi se v specializiranih lekarnah (Sanolabor). Skuhajte približno liter kopeli – za to potrebujete dve do tri velike žlice lubja, ko kopel postane mlačna, namočite vanjo noge za približno 10 minut in jih ob tem podrgnite z gazo. To ponavljajte vsaj tri dni. Iz izkušenj vam povem, da je učinek občuten že po prvi kopeli. Hrastovo lubje namreč potrga membrano glivic in s tem povzroči njihovo odmrtje.

Ladislava iz Novega mesta
23. 2. 2011 15:19

Sama sem imela težave z glivicami na nogi. Povsem po naključju sem se namazala z orehovcem (brez sladkorja). Po dveh dneh mi je madež, ki ga prej z nobenimi zdravili nisem mogla odpraviti, izginil. Enako uspešno sem vnukoma odpravila herpes. Kljub že skoraj odprti rani vnuka pri mazanju ni peklo. Tudi njemu je čez dva dni herpes izginil. Recept je sledeč: ko so orehi še zeleni, je pa že formirano jedro, je treba tak plod prerezati na štiri dele. Deset razrezanih orehov se namoči v domače žganje in pusti na soncu šest tednov.

Več pisem bralcev

 Pošljite nam vprašanje

'Franc' preko spletne strani

Sredstvo za čiščenje pajkov na fasadi

Prosim za nasvet, kako očistiti fasado od pajkov. Hvala. 

Oddajte nasvet >

Irena po elektronski pošti

Podarim mikrovalovno pečico

Če kdo potrebuje mikrovalovno pečico, mu jo podarim. Pokličite na številko 051 209 122.

Oddajte nasvet >

Ksenija po elektronski pošti

Prenosne klime

Pri pospravljanju garaže smo našli tri popolnoma nove prenosne klime, na koleščkih, v originalni embalaži. Imajo funkcijo ventilatorja, vlažilnika,... Več >

Oddajte nasvet >
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE