21. 5. 2012

Skuta

Stane iz Spodnjih Bitenj po običajni pošti

Prosim za nasvet, kako enostavno pripraviti dobro skuto iz kravjega mleka. Moja tel. št. je (04) 231 13 33.

KOMENTARJI

Milena
12. 6. 2012 10:36

Sama že dlje časa pripravljam skuto iz kravjega mleka na naslednji način: mleko nalijem v posodo in ga zmešam s kupljenim kislim mlekom (uporabljam kislo mleko Zelene doline). Dodajanje kislega mleka pospeši oziroma zagotovi, da se mleko (hitreje) skisa. Kupljeno kislo mleko je treba dodajati zlasti v zimskih mesecih, čez poletje pa se mleko skisa tudi samo oziroma z dodatkom doma pripravljenega kislega mleka. Mleko se kisa pozimi 48 ur, poleti pa je čas krajši. S skisanega mleka poberem kislo smetano. Mleko postavim na električno ploščo (steklokeramično ali indukcijsko, plinski štedilnik ni primeren) in ga eno uro segrevam na tretji stopnji. Posoda je lahko pokrita ali odkrita. Da se kislo mleko bolje pregreje, priporočam, da ga med segrevanjem prerežete (križno) z nožem. Potem temperaturo znižam na dve in segrevam še 30 minut. Zadnjih 30 minut ga segrevam še na ena (najnižji stopnji). Segreto kislo mleko (od katerega odstopi sirotka) pustim, da se dobro ohladi. Najbolje čez noč. Ohlajeno previdno stresem na cedilo (pod katero postavim posodo, da prestrežem sirotko) in pustim, da vsa sirotka odteče (24 ur). Skuto pripravljam iz treh litrov mleka (iz mlekomata, lahko pa uporabite tudi drugo vrsto mleka, tudi alpsko). Iz te količine dobim približno kilogram skute, dva litra sirotke (ki jo tudi uporabimo – pijemo) in lonček kisle smetane.

Več pisem bralcev

 Pošljite nam vprašanje

'Franc' preko spletne strani

Sredstvo za čiščenje pajkov na fasadi

Prosim za nasvet, kako očistiti fasado od pajkov. Hvala. 

Oddajte nasvet >

Irena po elektronski pošti

Podarim mikrovalovno pečico

Če kdo potrebuje mikrovalovno pečico, mu jo podarim. Pokličite na številko 051 209 122.

Oddajte nasvet >

Ksenija po elektronski pošti

Prenosne klime

Pri pospravljanju garaže smo našli tri popolnoma nove prenosne klime, na koleščkih, v originalni embalaži. Imajo funkcijo ventilatorja, vlažilnika,... Več >

Oddajte nasvet >
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE