Gobice za pomivanje posode verjetno niso vaša najljubša stvar v kuhinji, a brez njih pač ne gre. So temelj čistih površin in ne predstavljamo si, da jih v gospodinjstvu ne bi imeli. V teh dneh, ko neprestano poslušamo o podražitvah, vsak prihranek pride prav. Tudi pri gobicah za pomivanje posode lahko prihranite, če se poslužite spodnjih trikov.
Tu ne gre za nikakršno posebno znanost - če boste gobico prerezali na polovico, boste pač dobili dve gobici. Površina ene je namreč dovolj velika, da iz nje naredite kar dva pripomočka za ohranjanje čiste kuhinje, kar pomeni, da ste stroške njihovega nakupa ravno znižali za 50 odstotkov. S polovičko gobice boste enako učinkovito očistili prav vse kuhinjske površine in ko se boste tega navadili, bo prerez na polovico postal vaš ustaljeni protokol.
Verjamemo, da vam je všeč, če se detergent močno peni, a če ga na gobico dodajate preveč, to še ne pomeni, da bo čiščenje bolj učinkovito. Ravno nasprotno, zaradi močne pene bo detergent veliko prej ušel iz gobice in tako boste morali hitreje dodati novo kapljico. Ravno zato, ker bo bolj spenjen detergent prej zapustil gobico, pa boste vi najverjetneje tudi bolj intenzivno drgnili po posodi. Tako se bo prej uničila.
Življenjsko dobo gobice pa lahko podaljšate tudi tako, da ji namenite več različnih življenjskih obdobij. Novo uporabite za brisanje kuhinjskega pulta, pomivanje posode in podobno. Ko postane že nekoliko nemarna, ji s škarjami odrežite en kot, kar bo označevalo, da za v kuhinjo ni več primerna. Z njo lahko nato na primer čistite tla, kasneje ji odrežete še en kot in tako označite, da je ta gobica sedaj zadolžena za čiščenje kopalnice.