Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Bivanje

OK magazin – 160 strani užitka za ljubitelje hrane, doma in lepih zgodb (VIDEO)

OK magazin je nova, obsežna revija, ki kulinariko prepleta s kulturo, zgodovino, oblikovanjem in užitkom ter na 160 straneh ponuja mnogo več kot le recepte.
Ob Delu, ki izide 5. junija, in v najbližji trafiki vas vse do konca poletja čaka OK magazin. Izjemna zgodba slovenske gastronomije na 160 straneh – skozi prizmo umetnosti, zgodovine in sodobne ustvarjalnosti. Foto Delo
Ob Delu, ki izide 5. junija, in v najbližji trafiki vas vse do konca poletja čaka OK magazin. Izjemna zgodba slovenske gastronomije na 160 straneh – skozi prizmo umetnosti, zgodovine in sodobne ustvarjalnosti. Foto Delo
K. Ž.
5. 6. 2025 | 11:15
5. 6. 2025 | 14:54
3:03

Danes, 5. junija, je luč sveta ugledala nova revija OK magazin, ki je priložena časopisu Delo, v trafikah pa bo dostopna vse do konca poletja. Gre za svež medijski produkt, ki presega okvirje klasične kulinarične revije – s 160 stranmi poglobljenih vsebin posega v svet kulture, zgodovine, dizajna in še mnogo več. Revijo soustvarja ekipa, ki stoji za priljubljeno Odprto kuhinjo, med njimi tudi urednica Karina Cunder Reščič, ki je podrobnosti predstavila v posebni epizodi podkasta.

image_alt
VIDEO: Karina Cunder Reščič o kulinariki, arhitekturi in nastanku OK magazina

Od kulinarike do kulture – zgodbe, ki ostanejo

V podkastu je Karina Cunder Reščič razložila, da OK magazin ni zgolj kulinarična revija – čeprav hrana ostaja rdeča nit, je namen publikacije raziskovati širši kontekst užitka, pomen zvoka, vonjev, prostora, oblikovanja in zgodovine.

“Ne jemo samo zaradi lakote,” pravi Karina Cunder Reščič, “temveč tudi zaradi radovednosti, užitka, spomina in kulture.”

PREBERITE ŠE: OK magazin - top 5 vsebin iz najbolj vroče revije tega poletja

Zato prva številka OK magazina posega v svet kulture v najširšem smislu – vključuje umetnost, arhitekturo, etnologijo in dizajn. Vsebina je raznolika, bogata in poglobljena, hkrati pa tudi estetsko dovršena. Poseben poudarek je namenjen ambientu in zvočni krajini restavracij, kar v svojem članku raziskuje Boštjan Napotnik, eden najvplivnejših kulinaričnih kritikov v Sloveniji.

Zakaj OK magazin?

Ime revije nosi subtilno navezavo na Odprto kuhinjo – OK – a pomeni veliko več kot le začetnici. Poudarja celostni pristop k hrani in življenju okoli nje. Revija bo izhajala nekajkrat letno, vsaka številka pa bo tematska in obsežna, skoraj v formatu monografije.

“Revijo smo ustvarjali z velikim užitkom,” pravi Cunder Reščič, “zdi se nam, da smo nekatere zgodbe celo rešili pred pozabo. In to šteje.” Eden od pomembnih poudarkov prve številke je tudi občutek, da se stvari obračajo na bolje – misel, ki jo izreče oblikovalec Žare Kerin in ki reviji daje optimistično noto.

Kje jo najdete?

Revija OK magazin je priložena današnji številki časopisa Delo, od danes naprej pa bo na voljo tudi v trafikah po Sloveniji – vse do konca poletja. Ne zamudite edinstvene priložnosti, da si zagotovite svojo izdajo – ta ni zgolj branje, temveč izkušnja, ki ostane.

PREBERITE ŠE: Urednica OK magazina o najbolj vroči reviji ta hip: Ana Roš nam je razkrila nekaj ekskluzivnega

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine