Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

5 stvari, ki bi jih kuharski šef vrgel iz vaše kuhinje

Kaj menite, da bi storil kuharski šef, če bi vstopil v vašo kuhinjo? Česa bi se najprej znebil, kaj bi vam svetoval?
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
T. S. P.
16. 6. 2021 | 08:42
22. 10. 2024 | 14:35
2:33

Stara gobica za pomivanje posode

Kako pogosto menjate gobice za pomivanje posode? Če je odgovor enkrat ali dvakrat na mesec, potem z njo po posodi širite bakterije. Umazana in stara gobica za pomivanje posode je gojišče bakterij, opozarjajo kuharski šefi. Menjati bi jih morali enkrat na teden ali štirinajst dni (odvisno od pogostosti pomivanja posode). Ko zaznate neprijeten vonj, jih zavrzite še isti trenutek.

PREBERITE ŠE: KRPA BO S POMOČJO MIKROVALOVNE PEČICE ČISTILA ŠE BOLJE

Topi noži

S topimi noži boste imeli pri pripravi kosila ali jedi več preglavic kot koristi. Poleg tega pa predstavljajo nevarnost, saj se boste z njimi lahko zelo hitro urezali. Namesto da nože zavržete, kuharski šefi svetujejo, da jih odnesete na brušenje.

PREBERITE ŠE: 5 UPORABNIH DRŽAL ZA KUHINJSKE NOŽE

Gospodinjski aparati, ki stojijo na delovni površini

Na prosto in čisto delovno površino prisegajo vsi pravi kuharski mojstri. S pulta pospravite vse gospodinjske aparate, ki jih uporabljate samo nekajkrat na mesec. Če brez njih ne morete, jih spravite v kuhinjsko omarico, kjer jih boste imeli vedno pri roki.

Ko na teflonski posodi opazimo praske ali celo luščenje površine, jo moramo zavreči. FOTO: PaulSat/Shutterstock
Foto:
Ko na teflonski posodi opazimo praske ali celo luščenje površine, jo moramo zavreči. FOTO: PaulSat/Shutterstock Foto:


Uničene teflonske posode

Teflonske posode so učinkovite in ustrezne za uporabo samo, dokler se ne poškodujejo. Ko opazimo na njih praske ali celo luščenje površine, ki preprečuje prijemanje hrane, jih moramo zavreči oziroma zamenjati. V prihodnje se raje odločite za litoželezne posode ali takšne s premazom iz keramike.

PREBERITE ŠE: POSODA: NI VSEENO, V ČEM KUHATE

Topi in umazani odpirači za konzerve

V kuhinji je smiselno imeti orodje in naprave, ki vam bodo olajšale kuhanje. Če neko orodje več ne deluje tako, kot bi moralo, je čas, da se od njega poslovite. Tudi topi in umazani odpirači za konzerve pogosto končajo v prej omenjenem izboru. Če jih ne morete nabrusiti ali umiti, potem je čas, da kupite nove.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine