Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

6 korakov za urejeno polico (ali predal) z začimbami

Polica, omarica ali predal z začimbami lahko hitro postane pretesna za vse začimbe, ki jih uporabljate in imate na zalogi. Nekatere se prevrnejo, druge skoraj nevidno izginejo in jih zmanjka ravno takrat, ko preizkušate kakšen nov recept. Strokovnjaki za pospravljanje svetujejo, kako na najbolj učinkovit način organizirati polico, omarico ali predal za začimbe.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
T. S. P.
27. 3. 2019 | 11:47
22. 10. 2024 | 05:58
2:13

FOTO: Shutterstock
Foto:
FOTO: Shutterstock Foto:
Zbogom nered

Najprej se znebite vseh starih in nikoli uporabljenih začimb. Zmlete začimbe so uporabne od dve do tri leta, posušene začimbnice pa od enega do treh let.

Vzpostavljanje reda

Ugotovite, kakšen red vam najbolj ustreza. Začimbe, ki jih najpogosteje uporabljate, premaknite naprej, tiste, ki jih redko uporabljate, pa v ozadje. Lahko jih uredite tudi po abecednem vrstnem redu.

Podvojene združite

Naj vam podvojene začimbe (ena skoraj prazna in druga, ki čaka, da jo boste še odprli) ne zavzamejo prostora v predalu ali na polici. Podvojene začimbe združite v eno stekleničko.

FOTO: Ikea
Foto:
FOTO: Ikea Foto:
Menjava embalaže

Zavrzite embalažo, v kateri ste začimbe prinesli domov iz trgovine. Zaradi nalepk, barve embalaže ali pokrovčka, boste morda težko našli začimbo, ki jo potrebujete. Kupite nove stekleničke, s katerimi boste imeli boljši pregled nad nujnimi sestavinami za kuhanje. Pred nakupom pa premerite polico ali predal, da se boste prepričali, ali bo nova embalaža sploh ustrezala.

Seznam

Sestavite seznam vseh začimb, ki jih imate. Na takšen način boste imeli boljši pregled nad začimbami in boste vedno vedeli, katere vam je zmanjkalo.

Predal je boljša izbira

Namesto omarice, pri kateri težko spremljate, kaj se dogaja v ozadju, za organizacijo začimb raje uporabite predal.

PREBERITE ŠE: Kako pravilno shranjujemo začimbe


VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine