Najprej se znebite vseh starih in nikoli uporabljenih začimb. Zmlete začimbe so uporabne od dve do tri leta, posušene začimbnice pa od enega do treh let.
Vzpostavljanje reda
Ugotovite, kakšen red vam najbolj ustreza. Začimbe, ki jih najpogosteje uporabljate, premaknite naprej, tiste, ki jih redko uporabljate, pa v ozadje. Lahko jih uredite tudi po abecednem vrstnem redu.
Podvojene združite
Naj vam podvojene začimbe (ena skoraj prazna in druga, ki čaka, da jo boste še odprli) ne zavzamejo prostora v predalu ali na polici. Podvojene začimbe združite v eno stekleničko.
Zavrzite embalažo, v kateri ste začimbe prinesli domov iz trgovine. Zaradi nalepk, barve embalaže ali pokrovčka, boste morda težko našli začimbo, ki jo potrebujete. Kupite nove stekleničke, s katerimi boste imeli boljši pregled nad nujnimi sestavinami za kuhanje. Pred nakupom pa premerite polico ali predal, da se boste prepričali, ali bo nova embalaža sploh ustrezala.
Seznam
Sestavite seznam vseh začimb, ki jih imate. Na takšen način boste imeli boljši pregled nad začimbami in boste vedno vedeli, katere vam je zmanjkalo.
Predal je boljša izbira
Namesto omarice, pri kateri težko spremljate, kaj se dogaja v ozadju, za organizacijo začimb raje uporabite predal.
PREBERITE ŠE: Kako pravilno shranjujemo začimbe