Vsaka kuhinja ima navadno kakšno nerjavečo površino, ki ji navadno pravimo rostfrei. Iz tega materiala so navadno narejeni hladilniki, kuhinjska korita, gospodinjski aparati in celo cele kuhinje. Gre za izjemno trpežne in priročne površine, saj z njih zlahka odstranimo umazanijo, material preprečuje razvoj bakterij in tako naprej. Slabost rostfreia pa je gotovo ta, da se na njem hitro poznajo prstni odtisi, kapljice vode, vodni kamen in tako moramo ves čas loščiti površine, da so sijoče in lepe.
Obstaja kar nekaj namenskih čistil, s katerimi lahko očistimo takšne površine. Tudi naravne, a se sodi bikarboni v tem primeru raje izognemo, saj lahko povzroči praske na površini. Najlažje je, če te površine očistimo s pomočjo krpe z mikrovlakni. Slednje so tako priljubljene, ker so zasnovane na prav poseben način – njihova razvejana struktura ujame in zadrži umazanijo, prah, maščobo in celo bakterije.
Ena izmed ključnih prednosti mikrovlaken je njihova sposobnost, da delujejo kot magnet za prah in umazanijo, zato je čiščenje pogosto učinkovitejše kot pri uporabi tradicionalnih krp, hkrati pa se zaradi tega pogosto lahko tudi izognemo masovni uporabi agresivnih čistil. Poleg tega so krpice iz mikrovlaken zelo trpežne in jih je mogoče večkrat uporabiti. Medtem ko običajne krpe in gobice po nekaj uporabah postanejo neučinkovite, lahko kakovostne krpe iz mikrovlaken prenesejo številna pranja, ne da bi izgubile svoje lastnosti.
Na Instagramu pa smo zasledili, v kombinaciji s katero sestavino, ki jo imate verjetno doma, je rostfrei površine najlažje čistiti, hkrati pa poskrbeti, da se na njih ne bo vse poznalo. Na hladilnik, pult ali korito nanesemo za približno jedilno žlico kokosovega masla, nato pa ga s pomočjo krpe razmažemo po celotni površini. Krpo nato obrnemo na drugo stran, kjer je suha in z njo do suhega pobrišemo rostfrei, dokler površina ni popolnoma svetleča.