O osnovah ekološkega kmetovanja, postopku certificiranja, prednostih vključitve v ekološko kontrolo (subvencije, trženje) bosta govorili Polonca Repič, direktorica Inštituta za kontrolo in certifikacijo (IKC) Univerze v Mariboru (UM), in Bernard Sadek, koordinator certificiranja ekološkega kmetijstva IKC UM, praktične izkušnje pa bodo predstavili lastniki ekološke kmetije iz okolice. Predavanje bo ob 10. uri v domu KS Zbilje.
Šest dni pozneje, 12. decembra, prireja društvo še eno, tokrat na praznični čas vezano predavanje, Kulinarika in praznovanja na Sorškem polju v preteklosti. Samo Zorec bo na njem predstavil kulinarične značilnosti v preteklosti, ob katerih praznovanjih so se pripravljale določene jedi, običaje in zgodovino Sorškega polja, Ivana Markun pa svojo knjigo Gremo Kran puzdravt. V njej je zbrala 207 zgodb iz Kranja z okolico in vasi Sorškega polja iz preteklosti, zapisanih v narečju. Predavanje bo od 19. uri v gasilskem domu v Mavčicah. Po njem bo mogoče preizkusiti nekatere izmed predstavljenih jedi in se oskrbeti s semeni Amarant.
Društvo Sorško polje organizira od novembra 2012 do aprila 2013 v sodelovanju s KGZS zavodom Kranj in Biotehniškim centrom Naklo predavanja za kmete, na katerih bodo sodelujoči skušali čim bolje predstaviti argumente in prednosti za odločitev in prehod v ekološko kmetijstvo, poleg tega pa tudi predavanja za kmete, vrtičkarje in potrošnike z namenom spodbujanja samooskrbe, lokalne pridelave in porabe hrane, povezovanje in sodelovanje krajanov ter prenos znanja in izkušenj. Dodatne informacije so na voljo na spletni strani društva.