Na voljo 20 milijonov evrov spodbud za naložbe v kmetijstvo

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petkovem uradnem listu objavilo dva javna razpisa za naložbe v kmetijstvo, za katera je na voljo 20 milijonov evrov nepovratnih sredstev. Gre za naložbe v kmetijska gospodarstva ter v predelavo, trženje oz. razvoj kmetijskih proizvodov. Vloge se vlagajo od 21. avgusta do 29. novembra do polnoči.

Javni razpis za podpore za naložbe v kmetijska gospodarstva za leto 2017 je namenjen vsem vrstam naložb na kmetijskih gospodarstvih razen nakupu kmetijske mehanizacije.

Predmet podpore so naslednje vrste naložb: ureditev hlevov in drugih gospodarskih poslopij, ureditev skladiščnih kapacitet za živinska gnojila, ureditev greznic in čistilnih naprav, nakup in postavitev rastlinjakov in pripadajoče opreme, ureditev trajnih nasadov, nakup in postavitev mrež proti toči, ureditev pašnikov in obor za rejo domačih živali oziroma gojene divjadi, izvedbo agromelioracij, zaščito čebeljih panjev pred medvedi, ureditev cestnih, vodnih oziroma vodovodnih ter energetskih priključkov do javne infrastrukture, ureditev zasebnih namakalnih sistemov, ki imajo enega uporabnika, ter nakup in postavitev namakalne opreme, ki je lahko samostojna naložba na gorskih območjih.

Javni razpis za podpore za naložbe v predelavo, trženje oz. razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2017 pa je namenjen kmetijam, samostojnim podjetnikom posameznikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem.

Predmet podpore so naslednje vrste naložb: ureditev objektov oziroma nakup opreme za predelavo ali trženja kmetijskih proizvodov, ureditev skladiščnih kapacitet, ureditev objektov in nakup opreme za oskrbo z vodo, posodobitev sistemov za varčno uporabo vode, shranjevanje vode, ureditev greznic in čistilnih naprav, ureditev objektov in nakup opreme za proizvodnjo električne in toplotne energije za lastno porabo, nakup opreme za posodobitev energetsko učinkovitih ogrevalnih sistemov in energetsko varčnejše opreme ter rekonstrukcija objektov, ki prispevajo k zmanjšanju toplotnih izgub, nakup opreme in naprav, ki povečujejo varnost pri delu.

Podpore omogočajo izboljšanje konkurenčnosti živilsko-predelovalne panoge, kar omogoča ustvarjanje novih delovnih mest. Na kmetijah se z naložbami omogoča dvig dodane vrednosti kmetijskim proizvodom. Velik poudarek je na naložbah, ki prispevajo k horizontalnim ciljem EU na področju blažitve podnebnih sprememb in prilagajanju nanje, varovanju okolja ter spodbujanju inovacij, navajajo na ministrstvu.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE