Najprej se bomo zbrali pri božičnem kosilu, dan zatem lahko pojemo kaj dobrega in nazdravimo naši Sloveniji, komaj si bomo oddahnili, že bo tu Silvester. V marsikateri domači jedilnici pa bo miza lepo, domiselno ali drugače pogrnjena še večkrat. V tem času se razlogi za to zlahka najdejo.
Pogrinjki so lahko stari, letos jim dodamo le nekaj novega, drugačnega. Nekateri se boste odločili za čisto nove komplete. Ponudbe je veliko, verjamem, da tudi idej ne manjka. Pa smo kljub temu tri mize praznično pogrnili tudi v zadnji letošnji izdaji revije Deloindom+. Samo za nas je to naredila Žana Kapetanovič, ki preprosto uživa, če lahko izbira, kombinira, preizkuša – ustvarja. Slovesno je pogrnila silvestrsko mizo za šest ljudi, za veliko bolj drzno črno-belo kombinacijo se je odločila, ko je na mizo postavila pogrinjka za mlajši par, neskončno igriv pa je pogrinjek za družino z dvema manjšima otrokoma.
Kakšni so in ali jih lahko posnemate sami ali pa v naših predlogih najdete zgolj idejo ali dve, preverite v novi izdaji revije Deloindom+, ki poleg tega prinaša še nekaj drugih idej za praznične dni. Pišemo tudi o pomenu božično-novoletnih praznikov, katere dobrote bo za svojo družino na mizo postavila priznana kuharica Ada Špacapan in zakaj je zdaj treba razvajati telo in dušo – v savni denimo.