Na vhodu v restavracijo goste "pozdravi" tisoče cvetov, ki visijo s stropa in pričarajo nekakšen praznik cvetja. Nato se gost sprehodi mimo zimskega vrta, v katerem rastejo rože, zelenjava in začimbnice. Tisoč kvadratnih metrov velika restavracija (s prav tako velikim vrtom) je zasnovana kot majhna vas, ki ima cerkev, trg, cvetličarno, kiosk, kino, bar, brivca, igrišče ... – tako so namreč poimenovali posamezne dele restavracije. Te so oblikovalci zasnovali z različnimi materiali in na ta način ustvarili vizualne pregrade med posameznimi deli.
Seveda je v restavraciji čutiti tudi vpliv nogometa in športa na sploh. Pole namiznega nogometa je v njej več ogromnih televizijskih ekranov, na vidnih mestih pa so tudi različne športne medalje in pokali.
Čudoviti razgled na severni vrt
Kot pravi ekipa oblikovalcev iz studia El Equipo Creativo, si je naročnik želel interpretacijo klasičnih tapas barov v nekoliko bolj sproščenem in zabavnem vzdušju, v katerem se bodo gostje počutili kot doma. Poskušali so vnesti pridih vsakodnevnega življenja v španskih vaseh ter pridih uličnih festivalov, ki se tam odvijajo v poletnih dneh. Samo ime restavracije Bellavista del Jardin del Norte, ki v prevodu pomeni čudoviti razgled na severni vrt, in se nanaša na vrt na koncu restavracije, ki predstavlja pravo naravno oazo v središču Barcelone.
Solastnika restavracije slavna kuharska brata Borja in Pedro Iglesias imata v lasti še tri restavracije: Rías de Galicia, za katero pravijo, da je najboljša restavracija z morsko hrano v Barceloni, Espai Kru in Cañota. Večkrat sta tudi uspešno sodelovala pri različnih projektih, povezanih s hrano, z drugima dvema španskima, morda celo bolj slavnima, bratoma iz kuharskega sveta – Ferranom in Adrianom Adrià.
Oblikovalski studio El Equipo Creativo s sedežem v Barceloni, ki ga sestavljajo arhitekti Oliver Franz Schmidt, Natali Canas del Pozo in Lucas Echeveste La, so ustanovili leta 2010. Skupno delovanje so začeli z zasnovo interierja restavracije Tickets in bara 41º, ki sta v lasti Ferrana in Alberta Adrie. Od takrat naprej so se specializirali za oblikovanje interierjev restavracij, barov in trgovin. Za svoje delo pa že večkrat prejeli priznanja in nagrade.