Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Bivanje

Vabljeni na kuharsko delavnico: pečenka Wellington

To razkošno praznično jed z naravnost kultnim statusom bomo pekli po navodilih iz londonske kuharske akademije Gordona Ramsaya.
Pečenka Wellington (Foto: Nelea Reazanteva/Getty Images)
Pečenka Wellington (Foto: Nelea Reazanteva/Getty Images)
18. 11. 2024 | 09:20
18. 11. 2024 | 09:22
2:19

Ogrejte prste, da se hitro prijavite, kajti zdi se nam, da bo ta delavnica razprodana v rekordnem času. Naša avtorica Brina Robinik Kobal (Brina v kuhni), ki jo mnogi poznate po nastopu v oddaji MasterChef Slovenija, bo 22. novembra 2024 priredila kuharsko druženje, na katerem nam bo predala podrobno znanje o pripravi pečenke Wellington, kot se jo je naučila pripraviti na londonski akademiji Gordona Ramsaya. Naj vas opozorimo – to ni tisti recept, ki ga je kuharski zvezdnik delil s svetom že pred nekaj leti in po katerem večinoma pripravljamo to mesno dobroto, temveč gre za temeljni postopek, ki pečenko ponese še stopničko višje.

...
...

Brina bo poskrbela, da bomo znanje o tej klasiki s francoskimi koreninami, ki nosi ime po Arthurju Wellesleyju, angleškem vojvodi iz Wellingtona, popolnoma usvojili. Za vse, ki je še ne poznate: pripravljena je iz najplemenitejšega dela govedine, ki ga ovijemo v plast gob, pršuta, palačink in listnatega testa.

Da pa bo druženje še bolj okusno, bomo skupaj skuhali še priloge in si v našem Studiu Odprta kuhinja že predčasno pričarali božično večerjo v malem.

Pričakali vas bomo s pijačo, domov pa boste poleg mini pečenke Wellington odnesli tudi darilno vrečko in naš predpasnik.

Kdaj: 22. 11. 2024 ob 17. uri

Kje: Studio Odprta kuhinja, Slovenčeva ulica 19 a, Ljubljana

Število udeležencev: 10

Cena: 85,90 eur

Prijave zbiramo TUKAJ. Ker je število oseb omejeno, je vaše mesto zagotovljeno šele s plačilom. Podrobna navodila prejmete nekaj dni pred delavnico.

 

 

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine