Setveni koledar

Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

Kako skrbeti za kuhalnice?

Kuhalnice kljub številnim novim trendom ostajajo stalnica tudi v kuhinjah najboljših kuharskih mojstrov. So poceni, raznolike in imajo dolgo življenjsko dobo. Z njimi si med kuhanjem lahko zelo učinkovito pomagamo, saj se za razliko od kovinskih pripomočkov ne pregrevajo, za razliko od plastičnih se ne poškodujejo tako hitro in hkrati ne reagirajo s hrano. Primerne pa so tudi za občutljivejše posode. Kako zanje skrbeti, da bodo naše kuharske partnerice čim dlje?
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
T. S. P.
4. 7. 2019 | 10:41
22. 10. 2024 | 07:18
1:59

Kuhalnice so narejene iz različnega lesa. Ponudniki suhe robe v Sloveniji ponujajo kuhalnice, narejene iz češnjevega lesa, lesa oljke, bukve, javorja, akacije, lipe in tudi bambusa, tika, hrasta ter drugega lesa.

Pri negi kuhalnice si moramo zapomniti samo dve prepovedi: kuhalnice ne smemo predolgo namakati v vodi in jih ne pomivati v pomivalnem stroju. Če se les napije preveč vlage, se napihne in poči. V pomivalnem stroju pa se poškoduje zaščitni sloj na lesu. Vse lesene kuhinjske pripomočke moramo pomivati samo s toplo vodo in sredstvom za pomivanje posode. Posušiti se morajo na zraku. Če jih želimo še bolj zaščititi, pa vanje lahko enkrat na mesec s krpo vtremo malo olja.

Slabost kuhalnic je le v tem, da se sčasoma navzamejo vonja hrane. Takrat je primeren čas, da kupimo novo kuhalnico, ki pa bo videti drugačna od prejšnje. Odločite se lahko, da boste povečali zbirko svojih kuhalnic in določene uporabljali samo pri kuhanju specifične (zelo aromatične) hrane.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine