Setveni koledar

Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

Naredi sam: Dišeči okraski za božično jelko

Božični prazniki imajo svoj vonj. Takrat diši hrana, ki se pripravlja v kuhinji, in čaj, ki nas ogreje po dolgem sprehodu. Dišijo sveče, ki razsvetlijo dolge večere, in božična jelka, če ni umetna. Da bi bil vonj po božiču še bolj izrazit, pa lahko za božično jelko izdelamo dišeče okraske.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
T. S. P.
1. 12. 2018 | 09:36
22. 10. 2024 | 04:55
1:44

FOTO: Shutterstock
Foto:
FOTO: Shutterstock Foto:
Zanje potrebujemo:

  • šivanko in šivalni stroj
  • škarje
  • bucike
  • nit
  • začimbe: cimet, nageljnove žbice, muškatni orešček in pomarančno skorjo
  • polnilo
  • blago
  • filc
  • trak za pentljo
  • čipko

Navodila za izdelavo:

Na svetovnem spletu lahko poiščemo različne oblike okraskov (srce, zvonec, smreka) ali pa jih narišemo sami. Uporabimo jih kot vzorec, po katerem bomo izrezali dva kosa blaga. Na tisto stran, ki bo vidna, lahko našijemo različno dekoracijo iz filca, pentlje ali čipko.

V skledi zmešano začimbe. Vzamemo trak za pentljo in ga odrežemo v dolžini 15 centimetrov ter prepognemo na pol, kasneje ga bomo uporabili za obešanje okraska. Zanko z buciko pripnemo na zadnjo stran okraska. Sprednjo in zadnjo stran okraska, skupaj s trakom za obešanje, sešijemo in ob strani pustimo manjšo odprtino (dovolj veliko, da bomo skoznjo lahko obrnili sešit okrasek in vstavili polnilo ter začimbe). Nato vstavimo malo polnila, dodamo ščepec začimb in nadaljujemo, dokler ne nam ne zdi okrasek dovolj poln. Odprtino zašijemo s šivanko.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine