Letos sem se »projekta« lotila nekoliko drugače. Z dvema malima pomočnikoma – Zojo in Tilnom. Predvsem pa veliko bolj po otročje kot prejšnja leta. S kopico pisanih modelčkov in barvastih posod ter z dvema preprostima receptoma, ki sta jima bila dveletnica in prvošolček zlahka kos. Da je delo, kljub dvema dodatnima paroma rok, trajalo veliko dlje kot običajno in da je kuhinja po koncu peke spominjala na razdejanje, ki ga za seboj pusti jedrska bomba, je ob veselju in otroški razigranosti zares zanemarljivo. Neprecenljivo ju je bilo opazovati, kako si z obraza brišeta ostanke moke in se zagnano prerivata ob posodi, kateri bo prvi mešal sestavine za testo. Četudi bi bili piškoti povsem brez okusa in zažgani, bi bilo vredno! A so bili k sreči zelo okusni in so že pošli, zato pred prazniki vajo ponovimo ...
Sestavine:
▶600 g moke, pecilni prašek
▶250 g sladkorja v prahu
▶ 300 g masla, 3 jajca
▶ sladkor z burbonsko vaniljo
▶ marmelada
▶ jedilne barve
Priprava:
Sestavine:
▶500 g moke
▶kavna žlička sode bikarbone
▶150 g masla ali margarine
▶150 g sladkorja v prahu
▶2 jajci
▶150 g raztopljenega in ohlajenega medu
▶ščepec cimeta
Priprava:
Sestavine:
▶1 beljak
▶250 g sladkorja v prahu
▶žlička limonovega soka
▶žlička vaniljeve arome
Priprava:
Beljak stepamo toliko časa, da nastane nekaj večjih mehurjev. Dodamo presejan sladkor in stepamo pri veliki hitrosti še 10 minut. Če stepamo premalo časa, so beljaki lahko preveč puhasti in bo masa po sušenju krhka in mehka. Po želji jo poljubno obarvamo z jedilnimi barvami in preložimo v posodice za dekoriranje, namesto teh pa lahko uporabimo tudi vrečke za zamrzovanje, ki jim odrežemo vogal.
Arhiv revije Deloindom+.