Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

Prednosti in slabosti: Delovna površina iz keramičnih ploščic

Izbira delovne površine v kuhinji je zelo osebna: na voljo so pulti iz iverne plošče (oblečene s folijo), leseni pa vse do granitnih in marmornih. Vzdržljiv, praktičen, enostaven za vzdrževanje in čiščenje ter cenovno dostopen je tudi pult (ali delovna površina) iz keramičnih ploščic.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
T. S. P.
17. 7. 2019 | 13:30
22. 10. 2024 | 07:22
2:08


Zakaj keramične ploščice?

Tudi kakovostne keramične ploščice, ki bodo odporne proti hujšim udarcem, vročim loncem in drugim nevšečnostim, niso tako drage, da bi zaradi njih škripali z zobmi. Izbira keramičnih ploščic je velika, domišljija pa neomejena.

Keramične ploščice so odporne na vročino, vodo in umazanijo. Čiščenje je enostavno, čeprav je pri fugah potrebna previdnost, saj se v njih nabira umazanija in so odličen kraj za razvoj bakterij, poročajo na portalu hunker.com.

(Foto: Shutterstock)
Foto:
(Foto: Shutterstock) Foto:

Prednosti

Prednosti delovnih površin iz keramičnih ploščic so v tem, da je oblika in izbira vzorcev ter barv neomejena. Delovno površino lahko naredimo sami, polomljene ploščice pa sproti menjamo. Na ploščice lahko odložimo tudi vroč lonec, na njih lahko režemo z nožem.

Slabosti

Slabosti delovne površine iz keramičnih ploščic so predvsem fuge. Te potrebujejo posebno čiščenje in vzdrževanje. Težava se lahko pojavi tudi pri pripravi hrane, saj je delovna površina polna vdolbin (za valjanje testa torej ni ravno primerna). Keramične ploščice pri visokih temperaturah lahko počijo.

Namesto keramičnih ploščic se lahko odločimo za ploščice iz porcelana ali granita. Pri slednjem velja previdnost, saj je porozen in potrebuje posebno nego.

---

MORDA VAS ZANIMA TUDI: Nika Urbas: Letos sva turista v Ljubljani

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine