Prednosti in slabosti: Delovna površina iz keramičnih ploščic

Izbira delovne površine v kuhinji je zelo osebna: na voljo so pulti iz iverne plošče (oblečene s folijo), leseni pa vse do granitnih in marmornih. Vzdržljiv, praktičen, enostaven za vzdrževanje in čiščenje ter cenovno dostopen je tudi pult (ali delovna površina) iz keramičnih ploščic.


Zakaj keramične ploščice?

Tudi kakovostne keramične ploščice, ki bodo odporne proti hujšim udarcem, vročim loncem in drugim nevšečnostim, niso tako drage, da bi zaradi njih škripali z zobmi. Izbira keramičnih ploščic je velika, domišljija pa neomejena.

Keramične ploščice so odporne na vročino, vodo in umazanijo. Čiščenje je enostavno, čeprav je pri fugah potrebna previdnost, saj se v njih nabira umazanija in so odličen kraj za razvoj bakterij, poročajo na portalu hunker.com.

(Foto: Shutterstock)

Prednosti

Prednosti delovnih površin iz keramičnih ploščic so v tem, da je oblika in izbira vzorcev ter barv neomejena. Delovno površino lahko naredimo sami, polomljene ploščice pa sproti menjamo. Na ploščice lahko odložimo tudi vroč lonec, na njih lahko režemo z nožem.

Slabosti

Slabosti delovne površine iz keramičnih ploščic so predvsem fuge. Te potrebujejo posebno čiščenje in vzdrževanje. Težava se lahko pojavi tudi pri pripravi hrane, saj je delovna površina polna vdolbin (za valjanje testa torej ni ravno primerna). Keramične ploščice pri visokih temperaturah lahko počijo.

Namesto keramičnih ploščic se lahko odločimo za ploščice iz porcelana ali granita. Pri slednjem velja previdnost, saj je porozen in potrebuje posebno nego.

---

MORDA VAS ZANIMA TUDI: Nika Urbas: Letos sva turista v Ljubljani

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE