Priskrbite si servirne pladnje. Nanje lahko naložite hrano in se izognite vročim in umazanim loncem, ki bi jih sicer postavljali na sredino mize. Za juho lahko poiščete star jušnik ali dva in pred družinskimi člani zasijete v povsem novi luči.
Če nimate dovolj prostora, da bi hranili dodatne stole, potem kupite ali med opremo za kampiranje poiščite zložljive stole. Te pred uporabo obrišite z mokro krpo in preverite, da so dovolj udobni in stabilni za sedenje.
Prazniki so čas za srebrnino, če jo imate. Vsekakor pa bo praznično pogrnjena miza videti lepše, če boste uporabili samo eno vrsto pribora in ne boste mešali različnih stilov.
V predalih poiščite bombažne prtičke, ki jih skoraj nikoli ne uporabljate. Preglejte, če so polni madežev. Če se teh ne morete znebiti s pranjem, potem je bolje, da uporabite papirnate.
Jedilna miza nikoli ni dovolj velika, ko se v vašo hišo ali stanovanje nagnetejo prijatelji. Poiščite podaljške za mizo in jih pospravite na znano in hitro dostopno mesto.
Hladilne torbe, ki jih uporabljate poleti na plaži, lahko med božično večerjo napolnite z ledom in vanje položite steklenice s pijačo ali pločevinke. Na takšen način boste preprečili, da bi vaš hladilnik pokal po šivih, gosti pa bodo točno vedeli, kje si lahko s pijačo postrežejo kar sami.
Če sumite, da bo hrane preveč, potem kupite nekaj plastičnih posodic, v katere boste lahko shranili ostanke hrane in jih pospravili v hladilnik, ali pa razdelili gostom. Če boste uporabili stare plastične posodice, ki so se zaradi shranjene hrane obarvale, potem jih namočite v mešanico vode in alkoholnega kisa.
Dekoracijo za mizo (svečniki, obročki za prtičke, kipci, umetne rože), ki jo imate shranjeno na dnu predalov, preglejte, obrišite in pripravite na ponovno uporabo.
Pred prazniki je dobro očistiti hladilnik. Zavrzite vso hrano, ki ji je pretekel rok in ni več užitna, obrišite police in predale. Po čiščenju bo v vašem hladilniku dovolj prostora za praznične priboljške in ostanke.