Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

Smešno preprost način, kako z lahkoto izdolbete bučo

Foto: Joshua Resnick/Shuttertsock
Foto: Joshua Resnick/Shuttertsock
21. 10. 2022 | 11:17
22. 10. 2024 | 18:13
2:25

Bliža se noč čarovnic - noč, ki jo mnogi označujejo za najstrašnejšo v letu. Tradicija, ki jo v Evropi počasi prevzemamo od Američanov, narekuje, da v obrambo pred zlimi duhovi izrežemo buče s strašnimi obrazi. No, večinoma jih tukaj izrezujemo zgolj za zabavo, z njimi pa poskrbimo tudi za jesensko dekoracijo. In kako je najlažje izrezati bučo?

Nekateri buče izrezujete vsako leto in tisti imate najverjetneje kup izkušenj in nasvetov, kako se tega zabavnega opravila lotiti. Buče so namreč lahko zelo trde in tudi njihovo dolbenje ni preveč zabavno. Razen če se ga lotimo na način, kot svetuje Instagram babica Babs, ki s svojimi sledilci rada deli nasvete in trike. Pred časom se je lotila izrezovanja buč in pravi, da sta pri tem opravilu pomembni predvsem dve stvari.



 Prva je ta, da moramo pri izrezovanju sedeti, saj bomo le tako bučo lahko držali dovolj čvrsto, da bomo lahko vanjo zarezali luknjo. Za dolbenje pa uporablja prav poseben trik, saj se namesto žlice oziroma noža poslužuje čisto drugega kuhinjskega pripomočka.

Babs svetuje, da ko v bučo izrežemo luknjo, posežemo po kuhinjskem mikserju. Vklopimo ga v elektriko in vtaknemo v luknjo v buči. Nato z njim operiramo, kot da bi v posodi stepali smetano. Metlice bodo s sten z lahkoto odstranile meso in bučne peške. Po minuti miksanja nato vsebino le še stresemo iz buče in naša oranžna strašljivka je nared, da vanjo vrežemo še obraz.

V videu pa priljubljena babica razkrije še nekaj uporabnih trikov: 

namesto klasičnega noža za izrezovanje odprtin lahko uporabimo kar modelčke za piškote,
- ko bučo izrežemo in okrasimo, vse odprtine premažemo z navadnim vazelinom, ki bo zadržal vlago - tako se bo buča obdržala dlje, tudi do dva tedna,
- v notranjost buče nasujemo nekaj cimeta v prahu, da bo dekoracija tudi omamno dišala.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine