Setveni koledar

Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

Triki za hitro očiščen žar

Verjetno se strinjamo, da ni pravega poletja brez piknikov in peke na žaru. Na koncu druženja ob dobri hrani pa nas vedno čaka malo manj prijetno opravilo – čiščenje žara. Zato vam predstavljamo nasvete, s katerimi bo žar hitro in brez težav pripravljen na novo peko.
Foto: bbernard/Shutterstock
Foto: bbernard/Shutterstock
A. B.
22. 7. 2022 | 12:19
22. 10. 2024 | 17:36
1:49

Žar moramo očistiti po vsaki uporabi. Počakamo, da se nekoliko ohladi, nato pa z rešetk ali plošče odstranimo ostanke hrane in maščobe. To bomo še najlažje odstranili z mešanico vroče vode in detergenta za pomivanje posode. Če ostankov hrane z gobico ne bi mogli odstraniti, rešetke namočimo v mešanico kisa in vode, pomagamo pa si lahko še z žičnato ščetko, s katero dobro podrgnemo rešetke.

PREBERITE ŠE: TAKO LAHKO BREZ POSEBNIH PRIPOMOČKOV IN NAPORA OČISTITE ŽAR

Tisti, ki so občutljivi na vonj morskih sadežev, naj dajo v košaro za piknik tudi limone, s katerimi po peki zdrgnejo žar in vonj po morju bo preteklost.

Čudežni sestavini 

To sta beli kis in rdeča čebula. Ko je žar še topel, polijemo rešetke žara ali žar ploščo z belim kisom, da se maščoba, ki je ostala od peke, stopi. Nato s polovico rdeče čebule dobro podrgnemo in postrgamo maščobo z žara. Čiščenje zaključimo z nekaj alu folije, ki smo jo zmečkali in še z njo podrgnemo po površini, rešetke pa dobro speremo z vodo. Tako je žar pripravljen na novo pečenje.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine