Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

Za začetnike: 5 nasvetov za ureditev kuhinje

Katero opremo potrebujete v svoji prvi kuhinji?
Foto: liloon/Shutterstock
Foto: liloon/Shutterstock
T. S. P.
5. 6. 2021 | 17:25
22. 10. 2024 | 14:28
2:56

Kuhinja je eden izmed osrednjih prostorov vsakega doma, zato je pomembno, da jo uredite tako, da boste v njej uživali, se sprostili in ustvarjali. Za slednje potrebujete ustrezno orodje. Kuharski mojstri delijo nasvete, kakšna mora biti prva kuhinja ...

Dobro začinjena

Začimbe dajo jedem vonj, poseben okus in tudi videz. Vsaka kuhinja zato potrebuje lepo urejen prostor za začimbe. Preizkusite lahko različne opcije: urejen predal z začimbami, posebne police ali lončke z magnetom. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Zbirko začimb redno pregledujte, zavrzite tiste, ki jim je pretekel rok uporabe ali pa se vam zdi, da so se pokvarile, in sproti sestavljajte seznam, katerih vam primanjkuje oziroma jih je že zmanjkalo.

Natančno odrezana

Izredno pomembno je, da svojo prvo kuhinjo oborožite z ostrimi in kakovostnimi noži. Vsaka kuhinja – tako strokovnjaki – potrebuje kuharski nož, nož za rezanje kruha in še nekaj manjših nožev. Največ denarja vložite v nakup noža, s katerim boste najpogosteje rezali. Ne pozabite tudi na brusilnik za nože.


Ustrezno popoprana

Kuharji pravijo, da vsaka kuhinja mora imeti mlinček za poper. Po njihovem mnenju je mleti poper brez okusa, ni pravega vonja in zagotovo ne pravega videza. Vsak, ki rad uživa v hrani, zato mora imeti mlinček za poper.

Opremljena z lonci in ponvami

Vse teflonske posode, ki kažejo znake obrabe in praske nujno zavrzite, saj lahko škodujejo vašemu zdravju. Izberite posode, na katere se ne prijema hrana in so zdravju bolj prijazne. Sicer pa je vedno dobra izbira litoželezen lonec in dobra ponev (za palačinke in jajca). Kuharji svetujejo, da lonce kupujete sproti, saj boste sčasoma točno vedeli, kakšne lonce, lončke in ponve potrebujete.

Vedno urejena

Ko imate dovolj loncev, pokrovk in drugega kuhinjskega pribora, je čas, da se lotite urejanja kuhinjskih omaric, predalov in polic. Pokrovke lahko uredite z odcejalnikom za krožnike. Orodje, ki ga pogosto uporabljate, pospravite tako, da ga boste vedno imeli pri roki. Hladilnik lahko organizirate s pomočjo plastičnih posod za shranjevanje hrane. Pri roki imejte tudi kakšno žlico in vilice, najbolje je, da jim namenite kakšen lonček na pultu.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine