Cvetje, paradižniki in buče vseh sort

18. 2. 2011 | Besedilo: Karina Cunder Reščič, Nedelo

Ruth Podgornik Reš, paradižniki, okenske in balkonske zasaditve, jabolka, ribez

Ruth Podgornik Reš največ Slovencev pozna po njenih zasaditvah okenskih in balkonskih korit. Med prvimi je začela uvajati sodobnejše principe in dodajati nove strukturne rastline, predvsem okrasne trave, pa tudi slikovite vrte zelenjav. In prav zelenjava je tudi eden od projektov, ki se jih v prihajajoči 'domači' vrtnarski sezoni najbolj veseli.

V rastlinjakih v vrtnariji v Podvinu, ki se maja izpraznijo, bodo letos vzgajali več deset sort paradižnikov, med njimi nekatere, ki so po videzu pravi posebneži, da niti ne omenjamo že skoraj 'ponarodelih' ekskluzivnežev, kot so 'zebre' v različnih barvah, pa drobni ribezoidi ter slastni češnjevci. Najverjetneje bodo posejali tudi več sort dinij, predvsem takih, ki za zorenje potrebujejo nekoliko krajšo sezono kot tiste, ki smo jih navajeni kupovati v trgovinah.

Med sadnimi novostmi, ki jih je opazila na sejmih v tujini, namerava tudi na svojem vrtu preizkusiti jabolko, ki ima privlačno rdeče meso, pa novo vrsto ribeza, ki dozori kasneje kot običajni črni ribez, cveti z rumenimi cvetovi, ki dišijo kot nageljčki, jeseni pa listje zažari v ognjenih barvi.

Kaj pa bo novega pri cvetju in sezonskih zasaditvah, po katerih je bralcem časopisov in ravij ter televizijskim gledalcem tudi najbolj poznana? Zaenkrat pravi, da so trendi in moda na tem področju enaki kot lani, vsaj po tistem, kar je videla na sejmih v tuijini. Še vedno pa tudi opozarja, da je treba vsako rastlinsko novost prej nekaj časa preizkušati, preden zagotovo vemo, v kakšnih okoliščinah se bo dobro obnesla.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE