Obiskovalci sejma Narava – zdravje bodo lahko na razstavnem prostoru Ekologov brez meja med 16. in 18. uro po lastni presoji in znanju razporedili živila v hladilniku. Ekologi jih bodo pri tem opozorili na morebitne napake in jih poučili o najboljšem načinu shranjevanja hrane, ki prispeva k zmanjšanju količine zavržene hrane.
Zelenjava, ki jo kupimo na tržnici ali v trgovini, je pogosto trdno povezana v šope, tako da posamezni kosi, listi ali veje ne odpadejo. Ko pridemo domov, je z zelenjave priporočljivo odstraniti trakove oziroma vrvi, s katerimi je povezana, saj ji tako omogočamo dihanje, pravijo v društvu Ekologi brez meja. Pravi izziv je tudi shranjevanje sadja. Banane, na primer, ni dobro pustiti v šopu, ker bodo tako hitreje dozorele. Na pultu bodo zdržale dva do tri dni, v hladilniku pa do enega tedna. Več o pravilnem shranjevanju sadja in zelenjave ter o zamrzovanju živil (z obema načinoma lahko preprečimo ali vsaj občutno zmanjšamo količino zavržene hrane v gospodinjstvu) najdete na tej povezavi.
Seznam in urnik pestrega dogajanja na letošnjem sejmu Narava - zdravje, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal do jutri, najdete v tem dokumentu.