Na štajerskem koncu v partnerskem kmetovanju sodeluje dvanajst ekoloških kmetij, ki potrošnikom dostavljajo zabojčke sveže, lokalno pridelane zelenjave, sadja, žit in drugih izdelkov. Kupovanje zabojčkov z ekološko pridelano hrano je v vzponu tudi zaradi podatka, da je kar polovica živil obremenjenih s pesticidi. Po analizi nacionalnega monitoringa ostankov pesticidov v živilih je bilo leta 2012 spornih 39,6 odstotka zelenjave, 39 odstotkov žit in kar 83,6 odstotka sadja. Z ekološkim kmetovanjem lahko ta odstotek zmanjšamo.
Prednost prodaje ekoloških zabojčkov je tudi v tem, da neposredno povezujejo pridelovalce in potrošnike, brez vmesnih členov, zato so živila cenejša. Kmetje zaradi tovrstne prodaje lahko lažje načrtujejo svoje dejavnosti, saj po pogovorih s potrošniki vedo, kaj naj zasadijo, glede na njihove želje. Potrošniki pa dobijo točno informacijo, kje se prideluje hrana in na kakšen način. Potrošniki tako dobijo visokokakovostna živila, kmetje pa lažje preživijo.
Pesticidi v hrani daljnoročno škodijo zdravju, saj povzročajo različne bolezni, ki se razkrijejo šele leta po uživanju sporne hrane. Še posebej so na udaru otroci, ki še nimajo dobro razvitega imunskega sistema. Ekološka živila pa so pridelana na naraven način, brez topnih mineralnih gnojil, fitofarmacevtskih sredstev, gensko spremenjenih organizmov in regulatorjev rasti. Zato so bolj bogata z vitamini, minerali in antioksidanti.