Figov sladoled
Sveže fige lahko uporabimo tudi za pripravo okusnega sladoleda. Petnajst fig prepolovimo in izdolbemo sredico. Maso pretlačimo z vilicami. V posodi nato zmešamo figovo maso, 250 mililitrov mleka, 250 mililitrov sladke smetane, vanilijev sladkor in 50 gramov sladkorja. Maso nalijemo v posodo in postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur.
Kostanjev sladoled
Če vam je v zamrzovalniku ostalo še kaj kuhanih kostanjev od jeseni, jih lahko uporabite za slasten sladoled. V kozico damo 250 gramov mleka in 100 gramov smetane. Ko zavreta dodamo kostanjevo maso in nekaj časa mešamo, da se masa povsem razpusti. Kozico odstavimo in počakamo, da se vsebina ohladi. Tej nato dodamo dve žlici medu, dve žlici ruma in ščepec soli. Zamrznjeno lahko okrasimo z nadrobljeno čokolado ali pistacijami.
Ribezov sladoled
Ribezov sladoled lahko, če imate v zamrzovalni skrinji zamrznjen ribez, ki ste ga obirali poleti, pripravite kadarkoli v letu. 250 gramov črnega ribeza (lahko tudi rdečega) damo v kozico, prelijemo z enim decilitrom vode in segrejemo, da zavre. Odstavimo in dodamo 20 gramov rjavega ter 40 gramov belega sladkorja ter ohlajeno premešamo s paličnim mešalnikom. Ribezovo marmelado precedimo skozi sito, da odstranimo peške. Mešanico postavimo v zamrzovalnik od ene do dveh ur ter jo počasi vmešamo v 500 mililitrov »do polovice« stepeno sladko smetano. Zmes ponovno postavimo v zamrzovalnik za 2 do 3 ure.
Orehov sladoled
Orehov sladoled je enostavno pripraviti, potrebujemo pa le jogurtov lonček za mero. V večji skledi stepemo en lonček sladke smetane, v katero vmešamo en lonček navadnega jogurta, en lonček zmletih orehov in polovico lončka sladkorja v prahu. Zmes vlijemo v modelčke za lučke in postavimo v zamrzovalnik.