Organizatorji so ga naslovili Kako do dobre letine v spremenljivih časih. Posvetili se bodo spremembam pri pridelavi jagod v zadnjih dveh desetletjih, ki jih povzročajo tako spremenjene vremenske razmere, novi škodljivci, pa tudi nove tehnologije in čedalje več izkušenj pri preusmeritvi v ekološko pridelavo jagod, kar je povezano s širšo okoljsko in trajnostno odgovornostjo. Ena od tehnologij, ki jih bodo predstavili v četrtek, bo tudi uporaba bio oglja pri pridelavi te sadne vrste z namenom izboljšati strukturo zemlje, zadrževanje vlage in dostopnost hranil.
Posvet bo v prostorih Kmetijskega inštituta Slovenije (KIS) na Hacquetovi ulici 17 za Bežigradom v Ljubljani v četrtek, 4. decembra. Začel se bo ob 9. in bo predvidoma trajal do 13. ure. Svoje izkušnje bodo predstavili Andreja Brence, Alenka Caf, Andrej Vogrin, Lea Lavrič, Darinka Koron, Jaka Razinger, Špela Modic, Peter Molan, Tatjana Žnideršič, Maja Zakotnik in Iztok Janežič. Vstop je prost. Razpored predavanj si lahko ogledate na spletni povezavi KIS.