V času akcije bo zaživel nov spletni portal, kjer bo ustvarjena baza slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, od 2. septembra pa se bodo potrošniki preko portala lahko prijavili na razpisane dneve odprtih vrat. Namen akcije je informirati potrošnike o prednostih lokalno pridelane hrane, osveščati o načinih pridelave in predelave, spodbuditi sodelovanje pridelovalcev in živilsko predelovalne industrije ter vzpostaviti shemo kakovosti in uvesti enotno označbo hrane iz naše bližine.
Prvi dan odprtih vrat na Kmetiji Štesl v prekmurski vasici Gerlinci, ki se ukvarja s peridelavo čistega nerafiniranega bučnega olja, sadjarstvom in čebelarjenjem, je v okviru radgonskega kmetijskega sejma obiskal tudi minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan. Naslednji dnevi odprtih vrat se bodo zvrstili od 14. septembra naprej, med drugim na Kmetiji Kristan (Javornik 10, Kranj), ki se ukvarja z ekološkim kmetovanjem, pridelavo špargljev in druge zelenjave, orehov, sadja in medu, na Kmetiji Robek (Črešnjevec ob Bistrici 2, Bistrica ob Sotli ), kjer se ukvarjajo s pridelavo mleka, zelenjave, sadja in medu, Kmetiji Pustotnik (Poljanska cesta 19, Gorenja vas ), kjer poteka pridelava in predelava mleka in mlečnih izdelkov ter številnih drugih kmetijah in predelovalnih obratih po celi Sloveniji. Več informacij o prihajajočih dnevih odprtih vrat je na spletnem portalu promocijske akcije.