Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zelenjavni vrtovi

Kmetije in predelovalci odpirajo vrata

Pridelovalci, predelovalci in zadruge bodo septembra in oktobra potrošnikom odprli vrata. Omogočili jim bodo, da spoznajo pridelovalne in predelovalne tehnike, se na njivi preizkusijo v vlogi kmetovalca, spoznajo raznovrstnost podeželja v sadovnjakih, ob vinskih trtah in oljkah ter preverijo, zakaj si lokalno pridelana hrana zasluži zaupanje. Pobudnik promocijskih aktivnosti je ministrstvo za kmetijstvo in okolje, ki želi državljanom približati domačo, v bližini pridelano hrano.
J. B./STA
18. 9. 2017 | 13:15
21. 10. 2024 | 18:50
2:19

V času akcije bo zaživel nov spletni portal, kjer bo ustvarjena baza slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, od 2. septembra pa se bodo potrošniki preko portala lahko prijavili na razpisane dneve odprtih vrat. Namen akcije je informirati potrošnike o prednostih lokalno pridelane hrane, osveščati o načinih pridelave in predelave, spodbuditi sodelovanje pridelovalcev in živilsko predelovalne industrije ter vzpostaviti shemo kakovosti in uvesti enotno označbo hrane iz naše bližine.

Prvi dan odprtih vrat na Kmetiji Štesl v prekmurski vasici Gerlinci, ki se ukvarja s peridelavo čistega nerafiniranega bučnega olja, sadjarstvom in čebelarjenjem, je v okviru radgonskega kmetijskega sejma obiskal tudi minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan. Naslednji dnevi odprtih vrat se bodo zvrstili od 14. septembra naprej, med drugim na Kmetiji Kristan (Javornik 10, Kranj), ki se ukvarja z ekološkim kmetovanjem, pridelavo špargljev in druge zelenjave, orehov, sadja in medu, na Kmetiji Robek (Črešnjevec ob Bistrici 2, Bistrica ob Sotli ), kjer se ukvarjajo s pridelavo mleka, zelenjave, sadja in medu, Kmetiji Pustotnik (Poljanska cesta 19, Gorenja vas ), kjer poteka pridelava in predelava mleka in mlečnih izdelkov ter številnih drugih kmetijah in predelovalnih obratih po celi Sloveniji. Več informacij o prihajajočih dnevih odprtih vrat je na spletnem portalu promocijske akcije.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine