"Gre za ljudi, ki so izgubili zdravje in svoje mesto med ljudmi ter so na Koreniki ponovno našli svojo dušo in svoj smisel," je pojasnila Tatjana Škrilec, predstavnica Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot, ki je nosilec projekta Lokalni okusi in doživetja - Diši po Prekmurju. Projekt je sofinanciran tudi s strani države in Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Na Koreniki, ki je pred verjetnim propadom rešila in združila tri stare kmetije, se ukvarjajo z ekološko pridelavo in predelavo zelenjave, zelišč, sadja in žitaric ter z ekološkim turizmom. Krepijo zavest o zdravi, ekološko uravnoteženi pridelavi in predelavi hrane ter o pomenu telesnega in duševnega zdravja ljudi.
Po besedah Škrilčeve je obisk kmetije svojevrstno doživetje starih časov. Na domačiji Rotceni stoji obnovljena sto let stara hiša, zgrajena v času Avstro-Ogrske. Hiša je kulturni spomenik, o njem pa ve veliko povedati še živeči potomec. Na travnatih in gozdnih površinah je urejen živalski park, kjer imajo prostor tudi avtohtone pasme živali kot so cikasto govedo, krškopoljski prašič in kranjska čebela.
"Bober je tu že izumrl, pa se je zaradi prizadevanj za izboljšanje habitatov in prepustnosti migracijskih koridorjev ponovno vrnil v te kraje," je povedala vodja projekta in dodala, da na položnih pobočjih kmetije rastejo žitarice, zelišča in zelenjava, na gričih pa sadovnjaki, ki jih obdelujejo njihovi zaposleni in jih predelajo v sušene izdelke, tinkture, mazila, sirupe in druge kakovostne izdelke z ekološkimi certifikati.