Na zelenjavnem vrtu je še vedno nekaj pridelka, ki ga pobiramo sproti, solatnice v topli gredi ali v tunelu pa bodo bogatile naš jedilnik vso zimo. Korenovke lahko ostanejo na gredicah, vse dokler ne pridejo res prave zimske temperature in tla zmrznejo. Pred tem jih poberemo in shranimo v posodi s peskom ali v zaščiteni gredi. Peteršilj in zeleno pa lahko presadimo v cvetlični lonec, ki ga postavimo v svetel in ne preveč topel prostor. Na dno lonca nasujemo nekaj zdrobljene opeke ali debelejšega peska za drenažo, temu sledi plast prsti, nanjo položimo korenine izkopanega peteršilja ali zelene in zapolnimo z dobro zemljo do nekaj prstov pod vrhom cvetličnega lonca.
Zelenje porežemo in porabimo, čez čas pa bo pognalo novo, ki ga bomo pridno rezali do pomladi. Pozne sorte radiča, ki smo jih zavarovali s kopreno ali tunelom, imajo že lepo oblikovane glave. Te režemo in porabimo sproti, korenine pa presadimo v zaboj z zemljo, ki ga postavimo v prostor, kjer ne zmrzuje in kmalu bomo lahko rezali novo mlado rast. Prava decembrska poslastica je brokoli, ki šele z mrazom pridobi pravi okus. Obiramo ga sproti, le pred hladnimi severnimi vetrovi ga nekoliko zavarujemo s smrečjem ali drugače.
Kapusnice, kot so zelje, ohrovt in brokoli, lahko še kar vztrajajo na gredicah, pred res pravim mrazom pa jih izruvamo skupaj s koreninami in prenesemo v zaščiten prostor. Če so nam ostala semena vrtnin, preverimo rok uporabnosti in jih shranimo v suhem in hladnem prostoru. Korenje, blitva in peteršilj, ki jih pustimo na gredi, pa bodo v naslednjem letu cveteli za pridelek domačega semena.