Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Živali

Pasji prigrizki, ki jih v nekaj minutah pripravimo v cvrtniku na vroč zrak

Foto: eva_blanco/Shutterstock
Foto: eva_blanco/Shutterstock
8. 2. 2024 | 08:41
22. 10. 2024 | 21:08
2:19

Prava izbira prehrane je pomemben del skrbi za dolgoživost in zdravje naših psov. Poleg glavnih obrokov, ki jih navadno sestavljajo briketi ali mokra hrana, pa se kosmatinci vedno razveselijo tudi pasjih priboljškov. Ti so včasih namenjeni crkljanju, s pridom pa jih lahko uporabljamo tudi za šolanje našega štirinožnega prijatelja. Vsak pes ima svoj okus, danes pa smo zanje pripravili domač priboljšek, za katerega potrebujemo le dve sestavini in prepričani smo, da bo šel v slast tudi najbolj izbirčnim kužkom.

Mnogi priboljški vsebujejo aditive in sestavine, ki niso najbolj prijazni pasjim želodčkom. Zato bomo tokrat doma pripravili priboljške, ki bodo primerni tudi za najbolj občutljive kužke. Vsebujejo namreč le piščančja prsa in oljčno olje. Za pripravo pa potrebujemo cvrtnik na vroč zrak, saj bodo rezultat posušeni piščančji trakci hrustljave teksture.


Priprava je precej preprosta. Potrebujemo sveža piščančja prsa, ki jih narežemo na tanke trakove. Tako tanke, da skoraj vidimo skoznje. Nato jih poškropimo z oljčnim oljem ter jih previdno položimo v cvrtnik na vroč zrak. Slednjega nastavimo na 200 stopinj Celzija in trakce cvremo približno 90 minut, da se posušijo in postanejo hrustljavi. Nato jih položimo na papirnate brisačke, da te popijejo odvečno maščobo.

Kužkom postrežemo ohlajene trakce, pred tem pa jim zastavimo kakšno nalogo, na primer, da sedejo ali nam v dlan položijo "tačko". Piščančje priboljške nato hranimo v hladilniku. Po enakem postopku lahko pripravimo tudi drugo meso kot sta na primer govedina in svinjina. Vrsto mesa prilagodimo prehrambenim navadam našega psa in se tovrstnim priboljškom izognemo, če naš kuža sodi med alergike.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine