Pasji prigrizki, ki jih v nekaj minutah pripravimo v cvrtniku na vroč zrak

8. 2. 2024 | Besedilo: E. N.

pasji priboljški, pes, pasja hrana, pasji prigrizki

Psi se poleg rednih obrokov vedno razveselijo tudi pasjih priboljškov. Te lahko pripravimo kar sami doma in prepričani smo, da jih bodo kosmati prijatelji toplo sprejeli.

Prava izbira prehrane je pomemben del skrbi za dolgoživost in zdravje naših psov. Poleg glavnih obrokov, ki jih navadno sestavljajo briketi ali mokra hrana, pa se kosmatinci vedno razveselijo tudi pasjih priboljškov. Ti so včasih namenjeni crkljanju, s pridom pa jih lahko uporabljamo tudi za šolanje našega štirinožnega prijatelja. Vsak pes ima svoj okus, danes pa smo zanje pripravili domač priboljšek, za katerega potrebujemo le dve sestavini in prepričani smo, da bo šel v slast tudi najbolj izbirčnim kužkom.

Mnogi priboljški vsebujejo aditive in sestavine, ki niso najbolj prijazni pasjim želodčkom. Zato bomo tokrat doma pripravili priboljške, ki bodo primerni tudi za najbolj občutljive kužke. Vsebujejo namreč le piščančja prsa in oljčno olje. Za pripravo pa potrebujemo cvrtnik na vroč zrak, saj bodo rezultat posušeni piščančji trakci hrustljave teksture.


Priprava je precej preprosta. Potrebujemo sveža piščančja prsa, ki jih narežemo na tanke trakove. Tako tanke, da skoraj vidimo skoznje. Nato jih poškropimo z oljčnim oljem ter jih previdno položimo v cvrtnik na vroč zrak. Slednjega nastavimo na 200 stopinj Celzija in trakce cvremo približno 90 minut, da se posušijo in postanejo hrustljavi. Nato jih položimo na papirnate brisačke, da te popijejo odvečno maščobo.

Kužkom postrežemo ohlajene trakce, pred tem pa jim zastavimo kakšno nalogo, na primer, da sedejo ali nam v dlan položijo "tačko". Piščančje priboljške nato hranimo v hladilniku. Po enakem postopku lahko pripravimo tudi drugo meso kot sta na primer govedina in svinjina. Vrsto mesa prilagodimo prehrambenim navadam našega psa in se tovrstnim priboljškom izognemo, če naš kuža sodi med alergike.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE