Setveni koledar

Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svetujemo

4 nasveti za čiščenje žara

Foto: David Inderlied/Shutterstock
Foto: David Inderlied/Shutterstock
D. D.
9. 7. 2022 | 09:37
21. 10. 2024 | 10:49
1:28

Krtačka za rešetke

Kralja žara Miha in Nejc Pešec kot tudi Jamie Oliver priporočajo čiščenje rešetk s posebno krtačko. S tem odstranimo vse ostanke prejšnjih pek. Nato jih obrišemo še s papirnato brisačo, ki jo namočimo v rastlinsko olje. S tem bomo odstranili delce zoglenele hrane in rešetke zaščitili pred prijemanjem mesa nanje.

Mešanica vode in kisa, čebula in aluminijasta folija

Med nasveti ljubiteljskih uporabnikov žara je naveden tudi nasvet, da rešetke najprej poškropite z mešanico vode in alkoholnega kisa, nato jih podrgnite s polovico čebule in nazadnje umazanijo odstranite še z v kepo zvito aluminijasti folijo.





Blaga milnica in voda

Med ljubitelji žara kroži tudi nasvet, da rešetke namočimo v vodo z manjšo količino milnice in pustimo nekaj časa namakati. Na spletni strani Camp Chef odsvetujejo uporabo sode bikarbone ali nerazredčenega kisa, saj lahko uniči površino rešetk.

Limona proti vonju po ribah

Če smo na žaru pekli ribe, potem se vonja najučinkoviteje znebimo z limono, ki jo, prerezano na pol, podrgnemo po rešetkah.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine