5 nasvetov za čist hladilnik

Morda čiščenje hladilnika ni med vašimi ljubšimi gospodinjskimi opravili, a spodnji preprosti in koristni nasveti so vam lahko v pomoč, da bo vaš hladilnik redno vzdrževan in čist.

Redno čiščenje

Ker je v hladilniku veliko različnih živil, ki lahko zgnijejo ali splesnijo, je pomembno, da redno pregledujete stanje živil in ga sproti čistite. Priporočljivo je vsaka dva tedna, da bi preprečili razvoj bakterij in mikroorganizmov.

Priprava

Preden začnete čistiti hladilnik, ga izpraznite. Preglejte stanje hrane - gnila, nagnita in izsušena živila ter tista, ki jim je preteklel rok uporabe, zavrzite, da ne bi okužila drugih izdelkov. Živila, ki morajo biti na hladnem (mlečne in mesne izdelke), za ta čas postavite nekam na hladno, da se ne pokvarijo. Zatem iz hladilnika odstranite police in predale ter jih operite v pomivalnem koritu.

PREBERITE ŠE: KAKO POGOSTO ČISTITE GOSPODINJSKE APARATE?

Čiščenje

Ko je hladilnik prazen, se lahko lotite pomivanja notranjosti. Za čiščenje hladilnika vam svetujemo naravna čistila, saj ne želite, da pride hrana v stik z agresivnimi snovmi. Namesto teh posezite po belem (alkoholnem kisu) ali sodi bikarboni. To zmešajte z vodo, da dobite tekoče čistilo (2 žlici sode bikarbone in pol litra vode) in vanj pomočite gobico, s katero pomijte hladilnik. Ko bo notranjost hladilnika čista, ga na suho obrišite s krpo.

!!galerija!!



Neprijetne vonjave

Če se vam pripeti, da se v hladilnik naseli čuden, neprijeten vonj, ga lahko enostavno odpravite. V skodelico dajte sodo bikarbono, postavite jo v hladilnik in vpila bo vse neprijetne vonjave. Skodelico s sodo imate lahko stalno v hladilniku, le menjajte jo vsaj enkrat mesečno, da bo soda bikarbona resnično posrkala neprijetne vonje.

PREBERITE ŠE: NEKATERI HLADILNIKI GLASNEJŠI OD POMIVALNEGA STROJA

Ključ je v organizaciji 

Ko boste zadovoljni z videzom očiščenega hladilnika, nazaj vanj zložite živila. Če boste vsebino hladilnika razporedili logično, boste imeli z njegovim vzdrževanjem manj dela. Porazdelite živila po predalih in policah:

  • vložena živila zložite na zgornjo polico;
  • v spodnji predal, ki vzdržuje potrebno temperaturo, shranite sadje in zelenjavo;
  • meso, sir in mlečne izdelke hranite v za to namenjenem predalu na dnu hladilnika;
  • živila, ki jim rok trajanja poteče prej, postavite v ospredje, da jih pozneje ne bi zavrgli.

Deli na facebooku

Deli na drugih omrežjih

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij DELOINDOM Logo

Zakaj imamo v uredništvu Dela in dom radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE
newsletter
deloindom logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
deloindom logo

Naročite se
na DELOINDOM

NAROČI SE