Če se nam zgodi trenutek nepazljivosti in zažgemo posodo, jo odstavimo s štedilnika in vanjo natočimo vodo, v katero dodamo detergent za pranje posode. Posodo namakajmo nekaj minut in če ni močno ožgana, bomo trdovratne zoglenele madeže lahko odstranili z gobico.
Če smo imeli manj sreče, smo posodo močno zažgali. Nič hudega, vseeno jo lahko rešimo s preprostim trikom. V zažgano posodo natočimo vodo in jo zavrimo. Nato vsujmo vanjo dve do tri žlice čudežnega gospodinjskega pripomočka – sode bikarbone (bolj, kot je posoda zažgana, več žlic sode bikarbone bomo potrebovali, da bomo odstranili zoglenele madeže). Naj zvarek brbota nekaj časa (nekaj minut), nato posodo odstranimo s štedilnika. Z leseno kuhalnico podrgnimo po dnu posode in odstranimo zažgano plast. Ta bi morala zaradi sode bikarbone enostavno odstopiti od posode. Ostanke iz posode zlijemo v koš za smeti, posodo pa operemo kot običajno in zopet bo kot nova.
Če nam je uspelo ponev ali posodo zažgati po spodnji strani, nam bo prišel prav naslednji nasvet. Posodo/ponev obrnemo z dnom proti stropu. Na dno posode potresemo sol, čez njo sodo bikarbono in detergent za ročno pranje posode. Dno podrgnemo z gobico, da se mešanica soli, sode bikarbone in detergenta premeša in speni. Zatem pokrijemo ponev in mešanico s kuhinjskimi papirnatimi brisačami, da je dno ponve popolnoma prekrito in ga prelijemo z belim kisom. Počakamo nekaj minut in s papirnatimi brisačami obrišemo dno ponve, ki bi moralo biti popolnoma čisto. Ponev zatem operemo kot običajno.