Uporabi rezalne deske se pri kuhanju težko izognemo. Praktično ne mine dan, da je ne bi uporabili, bodisi za zelenjavo, čebulo in česen, meso, sir … Lesena deska se nam zna premikati in drseti po delovni površini, kar ni le neprijetno, temveč tudi nevarno. Da bi preprečili drsenje deske, nanjo z obeh strani namestimo elastiko, ki preprečuje, da bi se deska premikala po površini. Preprost trik, ki nam olajša dnevno opravilo.
Kuhinjski mešalnik oz. mikser je eden najpogosteje uporabljenih malih hišnih aparatov. Za pripravo sadnih ali zelenjavnih napitkov ga ne uporabljamo le poleti, temveč celo leto. Preprosta in hitra priprava zdravega napitka je vedno dobra izbira, a kaj, ko ga je nadležno čistiti, še posebej, ko se ostanki sadja ali zelenjave zasušijo na posodi. S tem enostavnim nasvetom pa je mešalnik nemudoma ponovno čist. Pozabite na gobico. Vse, kar moramo storiti, je, da po uporabi v posodo natočimo malo vode, detergent za pomivanje posode in po želji malo kisa. Mikser prižgemo in mešanica vode, čistil in kisa ga bo temeljito umila. Splaknemo s toplo vodo in aparat je pripravljen za ponovno uporabo.
Pri kuhi pogosto uporabimo peteršilj, rožmarin in druga zelišča, da obogatijo jed. Preden jih dodamo v posodo, jih operemo in ločimo liste zelišč od stebel. Da bi si olajšali delo, lahko uporabimo strgalo za sir ali zajemalko z luknjicami. S tem priročnim pripomočkom enostavno odtrgamo liste začimb. Skozi luknjo povlečemo celotno steblo, od katerega se bodo listi odtrgali zaradi ozke luknje strgala. Zatem liste po potrebi le še narežemo.