V rastlinjakih v vrtnariji v Podvinu, ki se maja izpraznijo, bodo letos vzgajali več deset sort paradižnikov, med njimi nekatere, ki so po videzu pravi posebneži, da niti ne omenjamo že skoraj 'ponarodelih' ekskluzivnežev, kot so 'zebre' v različnih barvah, pa drobni ribezoidi ter slastni češnjevci. Najverjetneje bodo posejali tudi več sort dinij, predvsem takih, ki za zorenje potrebujejo nekoliko krajšo sezono kot tiste, ki smo jih navajeni kupovati v trgovinah.
Med sadnimi novostmi, ki jih je opazila na sejmih v tujini, namerava tudi na svojem vrtu preizkusiti jabolko, ki ima privlačno rdeče meso, pa novo vrsto ribeza, ki dozori kasneje kot običajni črni ribez, cveti z rumenimi cvetovi, ki dišijo kot nageljčki, jeseni pa listje zažari v ognjenih barvi.
Kaj pa bo novega pri cvetju in sezonskih zasaditvah, po katerih je bralcem časopisov in ravij ter televizijskim gledalcem tudi najbolj poznana? Zaenkrat pravi, da so trendi in moda na tem področju enaki kot lani, vsaj po tistem, kar je videla na sejmih v tuijini. Še vedno pa tudi opozarja, da je treba vsako rastlinsko novost prej nekaj časa preizkušati, preden zagotovo vemo, v kakšnih okoliščinah se bo dobro obnesla.