Raziskava je opravljena samo na proizvodih, ki niso pridelani na ekološki način in jih je testiralo ameriško kmetijsko ministrstvo. Analiza je pokazala, da je bil en sam vzorec jagode pozitiven na 20 različnih pesticidov, medtem ko je imela špinača skoraj dvakrat več ostankov pesticidov kot katera koli druga vrsta sadja ali zelenjave.
Jagodam in špinači sledijo nektarine, jabolka, grozdje, breskve, češnje, hruške, paradižnik, zelena, krompir in paprika. Vsako od teh živil je bilo pozitivno na ostanke različnih pesticidov in je vsebovalo večjo koncentracijo ostankov kot drugi izdelki. Več kot 98 odstotkov analiziranih breskev, češenj in jabolk je vsebovalo ostanke vsaj enega pesticida. Seznam je skoraj identičen lanskemu, kar pomeni, da se pridelava teh vrst sadja in zelenjave ne spreminja.
Poročilo EWG med drugim govori tudi o povezavi uživanja tovrstnega sadja in zelenjave z neplodnostjo, kar je dokazalo več nedavnih raziskav. V študiji EARTH, ki so jo izvedli na univerzi Harvard, je bilo ugotovljeno, da so moški in ženske, ki pogosto uživajo živila z višjimi vrednostmi ostankov pesticidov, imeli težave s plodnostjo, medtem ko na nizkih ravneh vpliv na plodnost ni bil ugotovljen.
Najmanj pesticidov pa se nahaja v avokadu, sladki koruzi, ananasu, zelju, čebuli, zamrznjenem zelenem grahu, papajah, špargljih, mangu, jajčevcih, kiviju, cvetači, brokoliju in melonah. Najčistejša sta avokado in sladka koruza, kjer so ostanke pesticidov odkrili v manj kot enem odstotku vzorcev, medtem ko je pet odstotkov testiranih vzorcev vsebovalo dva ali več pesticidov, vendar ne več kot štiri.