Setveni koledar

Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Interier

Kuhinja – oblikovalski izziv: Boljši izkoristek s polotokom

Glavni problem obstoječe kuhinje je slab izkoristek razmeroma velikega prostora. Otok zaradi položaja sredi prostora ni omogočal postavitve visokih elementov ob edino v celoti funkcionalno steno. Pri tem se je izgubilo veliko shranjevalnih površin, prazna stena pa deluje v linijskem prostoru še daljša. Krajši stranici sta zasedali okenski odprtini, in ker je bila manjša nefunkcionalna, smo jo zaprli.
Igor Hočevar, u. d. i. a., Nina Juratovec, u. d. i. a.
18. 9. 2017 | 13:16
21. 10. 2024 | 19:17
2:06

Nova rešitev je v prostor vnesla razgibanost, pridobili smo dovolj delovnih površin in prostora za shranjevanje, kar pa ni zmanjšalo funkcionalnosti. K temu je najprej pripomogla sprememba kuhinjskega otoka v polotok, saj smo tako lahko uporabili prej prazno steno. Ob njo smo postavili srednje visoke elemente hladilnika in shrambe, ki v celoti zaseda tudi kotni del. Prostora optično ne zasičijo, hkrati pa smo nad njimi lahko vgradili viseče elemente, zaprte do stropa. Tako smo pridobili veliko dodatnih shranjevalnih površin, ki jih prej v kuhinji ni bilo na pretek.

Mejnik med njimi je odprta polica, ki ustvari nišo ter omare optično razdeli. Kljub prestavitvi polotoka ob steno se je delovna površina povečala, med elementi pa še vedno obdržimo zadosten prehod. Na hrbtni strani polotoka so hrambni elementi, v katere lahko pospravimo manjkrat uporabljene predmete ali pa postanejo dodatne omarice za potrebe jedilnice. Ker je na krajši steni večja okenska odprtina, smo se odločili za odprte stenske elemente, ki delujejo lahkotno in kuhinji dodajo nekaj več.

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine